VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Schrijf je in voor de online infosessie (inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet // TIP, IP en residentiebeurzen
  • 21 mei

Schrijf je in voor de online infosessie (inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet // TIP, IP en residentiebeurzen

Ga je binnenkort op (buitenlandse) tour of ga je in residentie en heb je nog een financieel duwtje in de rug nodig? Kunstenpunt organiseert samen met VI.BE, Cultuurloket en VAi infosessie waarin de verschillende opties binnen het Kunstendecreet aan bod komen.

Het Kunstendecreet bevat 3 subsidies die (professionele) kunstenaars en kunstorganisaties financieel ondersteunen om een (inter)nationale presentatie te doen of om op residentie te gaan. 

Kunstenaars of kunstorganisaties die een buitenlandse presentatie hebben kunnen een Tegemoetkoming voor internationale presentatiemomenten (TIP) of een Internationaal presentatieproject (IP) aanvragen om tussen te komen in de kosten. Het verschil tussen de TIP en de IP is dat je bij een IP naast reis- en verblijfkosten voor de artiesten ook andere kosten zoals productiekosten kan inbrengen. De dossierlast is dan ook iets groter bij een IP.

Kunstenaars die op residentie gaan kunnen een residentiebeurs aanvragen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen residentieplekken waarmee de Vlaamse overheid een overeenkomst heeft en residentieplekken zonder overeenkomst. 

Kunstenpunt organiseert een online introductie om dieper in te gaan op deze verschillende (inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet. Aansluitend volgt er een een korte webinar over begroten door Cultuurloket en een Q&A in samenwerking met VI.BE, Cultuurloket en VAi.

Je bereidt je best voor op deze infosessie door de infobundel te lezen.

Schrijf je in

  • 14u - 15u15: Introductie en Q&A IP, TIP en residentiebeurzen NL via deze link
  • 15u30 - 16u45 Introductie en Q&A IP, TIP en residentiebeurzen ENG via deze link

Meer informatie nodig? Contacteer femke@kunsten.be!

Spelen in het buitenland: waar vind ik geld?

Datum

21 mei 2024 van 14:00 tot 16:45