VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 31 jan

Fund Belgian Music ondersteunt opname van nieuwe muziek

Fund Belgian Music lanceert op de eerste dag van de Week van de Belgische muziek een nieuwe oproep om nieuwe opnames te ondersteunen! 

Voor wie?

Voor Belgische muzikanten, zowel uitvoerende kunstenaars als auteurs, die nieuw werk opnemen.

Waarover gaat het?

De Covid-19 pandemie zorgde voor groot inkomensverlies bij Belgische muzikanten. 
Als gevolg van de gezondheidsmaatregelen vielen met name de vergoedingen voor concerten nagenoeg helemaal weg en ook andere inkomsten kenden een grote terugval: auteursrechten, naburige rechten, fysieke verkoop, …. 

Dit heeft niet alleen een gevolg op de korte termijn, maar het wordt voor veel muzikanten ook moeilijker om te investeren in nieuwe projecten. Muzikanten en hun omkadering moeten nu eenmaal een lange termijnplan uitstippelen, waarbij een financiële buffer noodzakelijk is om het creatie- en opnameproces te financieren. 

Met deze oproep wil Fund Belgian Music tegemoet komen aan deze prangende financieringsbehoefte en zal het nieuwe muziekopnames financieel ondersteunen.  

U moet kunnen aantonen dat:
er nieuw werk klaar is om opgenomen te worden
dit werk geheel of gedeeltelijk uitgebracht wordt tussen 1 juli en 31 december 2022

De financiële steun zal niet meer bedragen dan 30% van de begroting, met een maximum van 7.500 euro per project. De steun moet volledig aangewend worden voor de nieuwe opname van muziek.

Fund Belgian Music is een initiatief van FACIR, De Muziekgilde, PlayRight+ en Sabam for Culture, met de steun van de Koning Boudewijnstichting. 

Het Fonds benadrukt dat de oproep open staat voor alle muzikale projecten, ongeacht het muzikale genre en ongeacht debuterend of gevestigd.

Timing 

Start 31/01/2022
Indienen tot en met 28/02/2022
Bekendmaking selectie in mei

Financiële steun

Max. 7.500 €

Datum

31 januari 2022 van 00:00 tot 23:59