VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Crash Course subsidies voor young pro’s
  • 9 apr

  • Ancienne Belgique

Crash Course subsidies voor young pro’s

Werk je nog niet zo lang in de sector en wil je weten hoe je best aan een subsidiedossier begint? Van plan om in de tweede helft van het jaar een subsidiedossier in te dienen? Dan is deze crash course echt iets voor jou!

Maak je muziek of begeleid je artiesten en heb je nood aan een financiëel duwtje in de rug? De reflex naar subsidies wordt heel snel gemaakt. Maar wanneer ben je klaar om aan je dossier te beginnen en wat heb je daar precies voor nodig? 

In deze interactieve Crash Course begeleiden we je door het proces. We leren je om een idee te pitchen en het idee te vertalen naar een project dat zowel op artistiek als zakelijk vlak staat als een huis. We hebben enkele experten uitgenodigd die ervaring hebben in het beoordelen en schrijven van subsidiedossiers op zowel het lokale als Vlaamse niveau. Zij voorzien je van feedback en schrijftips!

Ken Veerman is freelance consulent in de cultuursector (o.a. voor Cultuurloket) en zal de Crash Course samen met VI.BE begeleiden. Lut Hendrix (Bestov) en Hendrik De Rycker (Rockoco) hebben niet alleen jarenlange ervaring als managers, maar zetelen ook in de beoordelingscommissie voor projectsubsidies en beurzen binnen het Kunstendecreet. Gwen Vanderreyd (Fameus) heeft dan weer een hoop expertise over lokale subsidies.

Praktisch

Doelgroep: we mikken in de eerste plaats op de jonge professionals uit de muziekindustrie, de managers van morgen

Locatie: AB Club

Datum: dinsdag 9 april

Prijs: 30 euro (25 euro voor studenten of max. 1 jaar afgestudeerd)

Programma

13:00: Welkom en rondje + intro experten

13:15: Deel 1: Oriëntatie: wat is een subsidie en wat is pitchen?

13:30: Deel 2: Elevator pitch

14:30: Deel 3: Het schrijfproces: hoe pak je dat aan?

15:00: Pauze

15:15: Deel 4: Hoe gieten we dit in een begroting?

15:45: Q&A

16:05: Deel 5: Welke subsidies zijn er zoal?

16:35: Q&A en round-up

17:00: Einde - netwerkdrink

Schrijf je hier in!

De plaatsen zijn beperkt tot 40 deelnemers om interactie tussen het publiek en de experten mogelijk te maken. We selecteren op basis van motivatie en je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Ten laatste op 26 maart brengen we je op de hoogte.

Datum

9 april 2024 van 13:00 tot 18:00

Adres
Anspachlaan 110, 1000 Brussel, België