VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 3 feb

  • Ancienne Belgique

Luister naar de nieuwe aflevering van AB’s podcast ‘Guestlist’

AB viert Week van de Belgische muziek o.a. met gloednieuwe aflevering van 'Guestlist' over de Sound of the Belgian Underground.

De Week van de Belgische muziek is terug! Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari zet ook AB Belgische muziek extra in de schijnwerpers.

Nieuwe aflevering van ‘guestlist’

Op donderdag 3 februari lanceren we een gloednieuwe aflevering van onze podcast ‘Guestlist’ over ‘The Sound of the Belgian Underground’, een van Subbacultcha’s vele manieren om nieuwe artiesten uit de Belgische undergroundmuziekscene te ondersteunen. In deze aflevering onderzoekt Rik De Bruycker hoe artiesten hun brood verdienen in de Belgische underground en of het in de toekomst gemakkelijker zal worden voor indie artiesten om hun eigen ding te doen. Hij vroeg het aan Victor De Roo, synthwave producer en de man achter het Kontakt label. En aan Dushime, die experimentele elektronische muziek combineert met etnische invloeden en hip hop. En wordt het in de toekomst voor indie artiesten gemakkelijker om hun eigen ding te doen? Rik De Bruycker praat met Jan Pauly, hoofd van de kenniscel bij VI.BE over nieuwe verdienmodellen zoals Bandcamp en Web 3.0. En verder, Wat betekent het begrip underground en hoe relevant is het nog? Aan het woord komen Lefto, Mathilde Luijten (Overlast) en Thomas Michiels (Psychonaut). De muzikale tip komt van AB productiemanager Tis Daneels. Veel om naar uit te kijken!

Maar er is meer! 

We gaan de hele week met ons publiek in gesprek over de meest legendarische Belgische muziek. Hou onze social media in de gaten en laat van je horen! Samen met onze partner Lotto en een hoop andere Belgische concertzalen geven we bovendien 1000 duotickets weg voor een concert naar keuze. De Gentse The Bony King of Nowhere (ex-AB Artist in Residence) speelt op woensdag 2 februari een uitverkocht concert in onze AB Club om de vinylrelease van zijn debuutplaat ‘Alas My Love’ te vieren.

The Bony King in AB Club

2 februari 2022 van 20:00 tot 23:00

Datum

3 februari 2022 van 00:00 tot 23:59

Adres
Anspachlaan 110, 1000 Brussel, België