Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Escape Elliott is een jonge, enthousiaste pop-punkband regio West- en Oost-Vlaanderen met een sterke charismatische frontvrouw. Samen jammen en nummers schrijven doen ze in Lendelede. Escape Elliott is ontstaan in december 2016.

In januari 2019 kropen de vijf muzikanten de studio in met producer Jesse Gander (Vancouver, Canada).
In april hopen ze hun eerste full-album uit te kunnen brengen, waarvan ondertussen al meer dan 140 exemplaren in voorverkoop besteld werden. Ze doen er dan ook alles aan om er een geslaagd album van te maken.

Op 15 juni 2019 stellen ze hun album live voor op hun release show in 't Senter in Kuurne.


"Escape Elliott brengt een portie heel aanstekelijk rock tot poppunk muziek, die niet alleen aan de ribben blijft kleven maar waarmee bovendien een heel ruim publiek aan alternatieve rock liefhebbers, tot globale pop en rock muziek fans kan worden aangesproken. Hun hoge toegankelijkheid is zeker en vast een troef"

"EE brengt enkel eigen nummers, waarin je wordt meegenomen in een wereld vol verhalende teksten en een rollercoaster aan gevoelens." "Van intieme rustige stukken tot een uitbarstende vulkaan." "De vrolijke, maar ook dreigende deuntjes blijven nog lang in het geheugen ronddwalen."

"Als uiteindelijke kers op de taart beschikt Escape Elliott over een heel charismatische frontvrouw die geen moment onbesuisd laat om het publiek aan te porren tot actie" "Deze band heeft potentieel om enorm veel potten te breken in de muziekwereld, zoveel is duidelijk na hun aantreden op Gèsfakrock. Wordt vervolgd!"

Na enkele optredens op kleine podia, kregen ze de kans om op 21 december 2017 het publiek in het sportpaleis op te warmen voor Black Box Revelation, Lost Frequencies en Dimitri Vegas. En na deze onvergetelijke ervaring mochten ze ook op 20 januari 2018 het voorprogramma verzorgen voor Goose in de Ancienne Belgique.


____________________________________________________________

REVIEW - SNOOZECONTROL - 2 januari 2018

Escape Elliott: Aanstekelijke poppunk tot rock muziek, die aan de ribben blijft kleven.

Wat die ontdekkingen betreft. Kregen we in het begin van de avond alvast eentje van formaat voorgeschoteld. Openingsact Escape Elliott stond wellicht te spelen voor een halflege zaal. Niettemin legt de band lat vanaf begin tot einde enorm hoog en staat bovendien hun ding te doen, alsof ze dat doen voor een overvol sportpaleis. Een locatie waar ze trouwens op 21 december opening act mogen zijn voor The Black Box Revelation / Lost Frequencies / Dimitri Vegas. Dit geheel terzijde.

" Deze band heeft potentieel om enorm veel potten te breken in de muziekwereld, zoveel is duidelijk na hun aantreden op Gèsfakrock. Wordt vervolgd!"

Foto: Hughes Vanhoucke

Escape Elliott brengt een portie heel aanstekelijk rock tot poppunk muziek, die niet alleen aan de ribben blijft kleven maar waarmee bovendien een heel ruim publiek aan alternatieve rock liefhebbers, tot globale pop en rock muziek fans kan worden aangesproken. Niet alleen de hoge toegankelijkheid van hun muziek viel ons op. De band bestaat bovendien uit enorm getalenteerde muzikanten. Zo toveren de gitaristen Tom en Lien - die elkaar blindelings lijken te vinden - en bassist Jacob regelmatig solo's uit hun instrumenten, die ons met verstomming slaan. De drumpartijen van Jorne blijken daarbovenop, als klap op de vuurpijl, een meerwaarde binnen het geheel.

Foto: Hughes Vanhoucke

Als uiteindelijke kers op de taart beschikt Escape Elliott over een heel charismatische frontvrouw die geen moment onbesuisd laat om het publiek aan te porren tot actie. Dat lukt wellicht niet direct zo goed, maar aan de reacties van de aanwezigen te zien waren ze net als wij toch onder de indruk van deze jonge wolven die duidelijk nu al klaar zijn om de wereld te veroveren.Op het einde van de set slaagt zangeres Isaura er zelfs in het een puur rock publiek het grappig ''na, na, na, na'' refrein te laten meezingen. Wetende dat het toch een publiek was van stoere rockers voor het podium? Daarvoor moet je wel heel sterk in je schoenen staan. Met deze aanpak zal Escape Elliott het dak van het sportpaleis er ook op 21 december zonder moeite laten afgaan. We zien nu al uit naar meer in 2018. Deze band heeft potentieel om enorm veel potten te breken in de muziekwereld, zoveel is duidelijk na hun aantreden op Gèsfakrock. Wordt vervolgd!

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required