Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

DE HAVILLAND ontstaat in 2015 uit de chemie tussen de stem van Nathalie Van den Meutter en de songs van Rudolf Hecke. De naam wordt ontleend aan actrice Olivia, inmiddels 102 jaar, zij staat symbool voor het slaan van een brug in de tijd. Niet onderhevig aan het tochten van trends.

Van de periode waarin muziek hartstochtelijk door diva’s werd gebracht naar het nu waarin genres vervloeien en hokjes uit gedachten zijn gegomd gaat één combinatie voor: stem en song. De Havilland vult die bruisende reactie aan met niet voor de hand liggende klanken. Zo zijn op de nieuwe single les Ondes Martenot te horen..

‘No more tenderness’ is de vierde De Havilland-single, hij wordt voorafgegaan door ‘On top’, ‘Responsible’ en ‘You (little words)’. Net zoals de vorige single een productie van Simon Casier (Zimmerman, Balthazar) met wie De Havilland werkt aan een eerste full-album waarvan de release voorzien is voorjaar 2019.

Wie de tijd tracht te overbruggen neemt ook de tijd, pas in de zomer van 2018 staat De Havilland voor het eerst op een podium. Met als gangmaker de single ‘You (little words)’ stelden meteen en tot groot geluk van Nathalie en Rudolf enkele fijne festivals hun affiche ter beschikking. Zo stond De Havilland o.a. op de acoustic stages van Dranouter en Suikerrock, op Maanrock en de Spiegeltent van de Gentse Feesten. De groep trad ook op als support van Dez Mona en Antler King.

Live wordt Nathalie bijgestaan door gitarist Willem Heylen, backingzangeres en percussioniste Lotte De Peuter, sitar -en hangdrumspeler Nicolas Mortelmans, een optocht aan bijzondere instrumenten (theremin, stylophone, harmonium, xylofoon, kaisa, marching bassdrum, templebells en … een stofzuiger) gedrenkt in een bad van liquid projections. Oor en oog.

Concertagenda: http://www.rudolfhecke.be/optredens/?cat1=de-havilland

Facebook: www.facebook.com/dehavillandmusic

Instagram: @de_havilland_music / www.instagram.com/de_havilland_music

VI.BE: http://vi.be/dehavilland

Bandcamp: https://dehavillandmusic.bandcamp.com

Info: studiofactasy@telenet.be of +32 479 24 42 68 (Rudolf Hecke)

Boeking: bartsomers@soundboxes.be

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required