Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Opgericht in 2001 waagt Davy Vercaigne aka Dandy Davy zich aan een anti-folkproject. Vele optredens in alternatievere cafés, jeugdhuizen en rockrally's later is Davy tegen alle verbazing in finalist op Westtalent. In 2007 dat gewonnen werd door het lichtelijk fantastische Steak Number Eight.

In 2010 verschijnt Dandy's eerste langspeler, 'A Winner's Day in Hell Today', onder een mooie productie van Erik Van Biesen. Het zijn vaak trage, lo-fi-songs en Dandy mag zich terecht de king of lo-fi-pop noemen!

Zeker als hij na Ellen Schoenaerts Laureaat Jong Muziek wordt op Theater Aan Zee datzelfde jaar. Vele optredens volgen en muziekrecensenten zijn unaniem vol lof over Dandy's debuutplaat. In 2014 verschijnt zijn tweede plaat, 'Destination Bigger Tree' met opnieuw Erik achter de knoppen en gastbijdragen van onder meer Tiny Legs Tim en Little Trouble Kids

Er volgen heel wat optredens. In de 4AD, op Trax-festival, Tieltse Feesten...

De muziekpers is unaniem lovend over het tweede album. Zo stelt Rootstime: " dit is excellent krachtvoer voor fans van Pavement ten tijde van 'Crooked rain crooked rain ' of van indie rock in het algemeen"

Ook Humo is mee, men bewierookt de clips van onder meer 'Adam Moldy Green'

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  davymania50@hotmail.com

  0491648741

  Rumbeeksesteenweg 9 bus 3, 8800 Roeselare