Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Binti bestaat uit zes zingende zussen. Hadiel, Yasmin, Amina, Rana, Sherien en Fedia Holail Mohamed zijn samen opgegroeid met een passie voor muziek. Deze passie deed hen enkele jaren geleden besluiten hun stemmen te verenigen: Binti was geboren. Voor die naam lieten ze zich inspireren door hun Egyptische roots: Binti betekent in het Arabisch “mijn dochter”, “mijn meisje”.
Binti begon als een voornamelijk vocaal-akoestische band, met de zes stemmen, één gitaar en een dwarsfluit. Ze interpreteerden nummers die hen nauw aan het hart lagen: van oude reggae nummers, over barbershop tot blues. Met deze minimale bezetting leerden ze elkaar muzikaal zeer goed kennen, en speelden ze meer en meer: van op straat tijdens de Gentse Feesten, tot op grotere podia zoals de Handelsbeurs, de Vooruit, De Zwerver,... Ook werkte Binti samen met Flip Kowlier en Sioen, en mochten ze Absynthe Minded vergezellen op de Radio 1 sessies van 2012.
Een klein jaartje geleden begon Binti met het maken van eigen werk: een nieuwe muzikale uitdaging ging van start. Daarvoor breidden ze hun instrumentatie uit: een drumcomputer, een elektrische gitaar, microkorg, keyboard, basdrum en percussie werden toegevoegd.
Binti besloot de eigen nummers ook vast te leggen en plant begin 2014 een release van hun eerste EP met eigen muziek. Uitkijken!

Foto’s
Video’s
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required