Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

The post-industrial chimneys of Aalst, Belgium, spit out VVYNN. Three born-too-late Generation X'ers combine hope, fear and passion in their musical journey. The band's second EP 'LUX' brings vocals that might seduce. Tight drums high on adrenaline and a bass sound sturdy as a 10-foot tree.


Review van 'LUX' door Luminous Dash:

Af en toe valt er een schijfje uit de lucht waarvan je meteen voelt dat het helemaal klopt. En jawel, deze tweede EP van VVYNN omhelst krachtig en zonder loslaten. Het Aalsterse trio (Angie Clopterop: zang en gitaar, Jonathan Roseleth op drum, Koen Jacobs op bas) brengt 4 songs die heerlijk eerlijk tegen de schenen rocken. Met de kracht van een hevige herfststorm: oliejas en zuidwester helpen niet meer, want de songs kruipen waar ze niet gaan kunnen. (..)

(..) Vaak wordt er gezocht naar herkenningspunten in andere bands, referenties, blauwdrukjes als het ware, maar deze ep heeft dat niet nodig: deze klinkt voor de volle 100% als VVYNN, en dat is alles waar we konden op hopen. Als er één sirene is waarvoor we op de klippen moeten lopen, dan graag deze!


Enkele reviews van concerten:

MEZZ, Breda NL door NPO 3voor12:

(..) veel power en power-akkoorden hebben ze: VVYNN is hard met niet aflatende grunge en een voortstuwend rockgeluid dat wat weg heeft van Placebo. De zang van frontvrouw en gitarist Angie Clopterop al even fel en venijnig.

Botanique, Brussel:

Door Botanique – (..) Achter de engelenstem van Angie, de opzwepende riffs en de drums van Jonathan en Koen zitten woede en angst verstopt, maar ook hoop. VVYNN gaat voor de kill!

Door Indiestyle - Wij onthouden vooral de wel erg strakke drums en riffs die in een betonmolen vervaardigd leken te zijn – dat is, in het geval van zulke rauwe grauwe nummers, zeer positief.

Door BeCult - VVYNN a tout récemment (le 19 février) sorti un premier EP, Crumble, que l’on vous conseille de découvrir au plus vite et qui fait encore la démonstration – on ne le répétera jamais assez – que la Belgique regorge de jeunes talents. À suivre !

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required