Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Vito (22) vormde in september 2017 zijn soloproject om tot een volledige band onder dezelfde naam. Hun muziek kun je naar eigen zeggen het best vatten onder de term ‘Belgicana’. Denk aan een energieke, melancholische mix van Patti Smith & Kurt Vile in de discotheek na sluitingsuur.

Ondanks hun korte bestaan heeft de groep een veelbelovend traject afgelegd. Zo werden ze onder andere geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2018, sleepten ze op Westtalent 2017 zowel de derde plaats als de publieksprijs in de wacht en wordt Vito door verschillende muzieksites geprezen als een frisse wind in het jonge Belgische muzieklandschap. Ondertussen brachten ze hun eerste single ‘Ever Since I Got To This Town’ uit en deze werd warm onthaald:

Indiestyle:

“Het fijne evenwicht tussen pittige indie, aaibare folkpop en vlagen muzikale melancholie. Kurt Vile loert duidelijk om het hoekje, al countert Vito dat typerende uitgesponnen instrumentale snel met genoeg catchiness. Meer, snel.”

Krant Van westvlaanderen:

“In de debuutsingle "Ever since I got to this town" wordt er een evenwicht gezocht tussen folkpop, indierock en hetgene wat er zich tussenin bevindt. Maar één ding is duidelijk en dat is dat de band een sneer mist in het geheel wat zorgt voor een perfecte mix van het geheel. Geniet van dit vroeg nieuwjaarscadeau.”

Bill
“Met hun sound slagen ze erin ons mee te nemen naar een melancholisch droomlandschap waar wij maar al te graag in verdwalen. Ze brengen melodische nummers met een dansbare beat, gedrenkt in een zekere tristesse.”

Luminous Dash

“Een indiesong die alles in zich heeft, vooral veel tristesse. DIIV, Kevin Morby en Mac Demarco zijn dan ook nooit ver weg. Geloof ons, je zal nog veel lezen over die Vito, geniet nu maar van deze prachtsingle.”

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  vito.music.band@gmail.com

  0472 502073