Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

De Spookkoffer is degene waarin Belgische singer-songwriter Laurent Leemans zijn dromen, zijn dode of nog amper ademhalende illusies en beelden van gefantaseerde levens verbergt.

The Imaginary Suitcase begon in 2012, toen Laurent Leemans, voormalige zanger van Ceilí Moss en nog vroeger van La Vierge du Chancelier Rolin voelde dat de drang om een paar nummers voort te brengen die niet aan de Ceilí Moss-klank gepast waren sterker was dan de angst om het 1001ste wenende ezel te zijn die anderhalf akkoord tokkelt en zijn stukske existentialisme zeurt, zodat men begrijpt wat Schopenhauer bedoelde over verveling als metaphysische ervaring...

Intense en ultra melodieuse nummers gebouwd rond een diepe, sterke stem die even goed streelt, kietelt of krast en bedriegelijk eenvoudige gitaarakkoorden, lichtvoetig maar graag dubbelzinnig, men zal makkelijk de invloed van The Jesus & Mary Chain, The Smiths, Nick Cave, Rowland S. Howard, 16 Horsepower/Wovenhand, Paul Roland, Brendan Perry, Death In June, Hugo Race, Leonard Cohen, Lloyd Cole of The World Of Skin herkennen. Live, Laurent gebruikt akoestische gitaren, autoharp en wat slagwerk om een verbazend gevarieerd, dicht en genereuze show voor een kerel op z’n eentje te bieden.


Tussen 2012 en 2018 heeft The Imaginary Suitcase acht in eigen beheer opnames afgeleverd en een honderdtal concerten gedaan in alle hoeken van België en ook in Noord-Frankrijk en de Nederlanden.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  hello@theimaginarysuitcase.be

  0473/565210