Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

The Fortunate Few

De Brusselse singer-songwriter Jan-Pieter Delcour brengt met zijn groep The Fortunate Few (finalist Zennetoer en popfolio) "story pop" met een heldere, meeslepende sound. De liedjes van The Fortunate Few neigen naar "sing and song" en dompelen je onder in een wereld van verloren onschuld.

Heerlijk hemelse stemmen drijvend op een strakke groovy ritmesectie, tel daarbij op de fluwelen stem van leadzanger Jan-Pieter Delcour en je bent vertrokken voor 11 pareltjes van songs op dit eerste titelloze album.
Soms balancerend tussen stilte en geluid, soms lekker 'groovend', maar toch vooral elke keer weer aangrijpend.

Het nummer "Marillon" uit de eerste EP werd opgenomen door radio 1 en werd als weekwinnaar opgepikt door de muziekredactie van Studio Brussel voor VI.BE ON AIR. Zo kreeg ook het nummer Sudden Void weerklank op FM Brussel.

De muziekrecensenten schreven mooie woorden neer voor de eerste EP van deze groep:
"De groep rond Jan-Pieter Delcour slaagde er met 'Marillon' alvast in om een bijzondere eerste single af te leveren en dat werd geapprecieerd door velen. Met hun intrigerende laagjes en authentiek geluid griffen The Fortunate Few 'Marillon' in je muzikaal geheugen"
(Cuttingedge)

Live weten ze ondertussen ook hun mannetje te staan. Zo stonden ze reeds in de Nijdrop, Dranouter Muziekcentrum, AB Club, De Gentse Feesten, Het Vijverfestival, FAZ en vele andere plaatsen. Maar het mooiste was het voorprogramma van Gabriël Rios in het Openluchttheater Rivierenhof.
Recensie support act Gabriël Rios:
"De liedjes vertonen een levendige afwisseling en ook een sterke muzikale onderbouw. Het nummer Sudden Void werkt aanstekelijk. Deze band heeft na dit voorprogramma zeker vele aanhangers bijgewonnen."
(Concertnews)

In december 2013 komt de groep met hun eerste CD die werd opgenomen inMotormusic. De CD kwam er in samenwerking met producer Walter Janssens en sound-engineer Jasper Maekelberg.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  the.fortunate.few.mail@gmail.com

  0473652210

  Sint-Martinusstraat 75 1700 Dilbeek