Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Tegen Beter Weten In

Tegen Beter Weten In is een licht gestoord doch zindelijk akoestisch duo uit het Antwerpse.

Deze rakkers doen hun ding voornamelijk in het Nederlands. Niet uit overtuigde voorliefde voor de eigen taal maar eigenlijk uit gemakzucht (moge hij die de Engelse 'thr' heeft uitgevonden een pijnlijke dood sterven!).
Een optreden van hen is als het ware een emotionele rollercoaster, geen onderwerp of gevoel wordt uit de weg gegaan (u bent bij deze gewaarschuwd!). Maar één ding is zeker: nadat de laatste noot is uitgestorven, overheerst hetzelfde gevoel van intens welbehagen als op een luie zondagochtend in foetushouding onder uw warm donsdeken.

Ze houden het simpel: een microfoon voor de ene en een gitaar voor de andere. Weer die gemakzucht want hoe meer materiaal, hoe meer gesleur natuurlijk. Een kazoo wordt ook wel eens ter hand genomen, maar die is gelukkig op broekzakformaat.

Bij hen was er geen jarenlang onweerstaanbaar verlangen om ooit samen op een podium te staan. Er was eens (nog totaal niet zo heel lang geleden) een verjaardagsfeestje, een andere lokale band die daar zou optreden en bij hen na een paar Duvels een gevoel van 'dat kunnen wij ook wel'. Er werden op dat feestje dus enkele nummers gespeeld en het publiek zag tot hun (= publiek én optredend duo) grote verbazing dat het goed was. Uzelf amuseren op een podium, een schare dolenthousiaste toehoorders en regelmatig een verse Duvel die werd aangereikt tussen twee nummers door, dat was wel voor herhaling vatbaar.

Dus werd er geschreven en gerepeteerd zodat een veroveringstocht buiten de eigen dorpsgrenzen niet lang op zich liet wachten. Door de keuze voor het Nederlands zal die veroveringstocht niet veel verder kunnen reiken dan Vlaanderen, maar zo erg is dat ook weer niet want in pakweg Australië hebben ze toch geen Duvel..

© Jennifer Van Araignien

Koen Huyghebaert & Roel Van Bambost (Nekka): "De zanger staat er echt, krachtige zang. Mooie arrangementen met functioneel en krachtig gitaarspel. Jullie zijn een sterk duo dat op dit ogenblik vooral geschikt is voor clubs en kleine zalen."

Raf Walschaerts (Kommil Foo): "Veelbelovend vind ik het. Songs die stuk voor stuk ergens over gaan. En wat meer is: jullie klinken als 1 (ik dacht bij het luisteren 1 gitarist-zanger te horen)."

Winnaar Jeugdprijs:"Ben jij Onversterkt ook zo Sterk!? "

Finalist Podium van Muziekmozaïek: Kleinkunst

Halve finalist Nekkawedstrijd 2015

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  post@tegenbeterwetenin.be

  0497/21 51 47