Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Shun Club is de nieuwe indiepop formatie rond Johan Verckist (General Mindy)Dankzij Pascal Deweze, en Geoffrey Burton (Daan) (beiden spelen trouwens op een nummer van de plaat mee) werd er vertrouwen bijgetankt en pende hij een heleboel songs bij elkaar waarvan er een aantal nu op debuutplaat Avalanche staan.

Samen met Hans De Prins (Broken Glass Heroes, Expats), Tijl Piryns (You Raskal You), Lennart Janssen (Statue) en Dries Debie vormde hij Shun Club om te grossieren in uitstekende, melancholische en zeer catchy songs. Hun eerste EP kon dan ook op heel wat bijval rekenen bij de geschreven pers. En ze werden geselecteerd door radio 1 als Poppunt vi.be van de week en behaalden de halve finale van Humo's Rock Rally 2016.

Ondertussen sprak Pieter Van Dessel (Marble Sounds) zich al uit als fan van dit prille gezelschap en nam hun eerste single Pass By mee naar Studio Brussel. Ook werd hij opgenomen in Humo's weergaloze Arriba lijst. Tenslotte was nummer Gold Eyes, met gastvocalen van Sarah Yu Zeebroek (Hong Kong Dong), al op de radio te horen.

Nog dit jaar bewerkstelligden Hans en Johan de Expats Cover Sessions die plaatsvonden in Trix muziekcentrum in Antwerpen.Hierbij werd een bestaande song met een hele resem bekende gasten, waaronder Helmut Lotti, Alan Gevaert en Mauro Pawlowski (dEUS) en Paul Van Bruystegem (Triggerfinger) herwerkt tot een nieuw pareltje dat werd uitgezonden OP12. Het resultaat verscheen onlangs op cd en ze passeerden ermee in Café Corsari.

Recensies:
Luchtige, gemakkelijk meefluitbare, maar slechts schijnbaar goedgemutste doorzonpop uit Antwerpen. (Humo)

Het perfecte evenwicht gevonden tussen knap gearrangeerde gevoeligheid en geslaagde aanstekelijkheid. (Rif Raf)

Cloudberry. Proef die titel. We horen een oorworm van een nummer dat vrolijk stemt en meedogenloos schreeuwt om meegezongen te worden. Net als de inmiddels veelbekeken en beluisterde single Quest die hevig doet verlangen naar meer van dit zomers radiovoer. (Damusic)

Dat Shun Club blaakt van het talent, wordt ons in de korte tijdsspanne toch al snel duidelijk. (Indiestyle)

Release me’ , de timing in dat nummer zit zo juist dat zelfs de koudste kikker een traantje zou wegpinken. (Cutting Edge)

Quest is uptempo, rauw en catchy. ‘Cloudberry’ bezingt zo op uitdagende wijze een haat / liefdeverhouding terwijl gitaar en stem in een strak tempo voort marcheren in alweer zo’n heerlijk refrein. ‘Release me’ :[…] De timing in dat nummer zit zo juist dat zelfs de koudste kikker een traantje zou wegpinken. (Cutting Edge)

"De groep met de meest afgewerkte songs wordt bewaard tot het laatst. Shun Club opteert voor een aangenaam indiegeluid .... de zoete tonen ademen zelfs nu al wat finale uit." (Indiestyle HRR)

"Het zou wel eens kunnen dat de beste band werd opgespaard tot de laatste van de preselectiesHet zou wel eens kunnen dat de beste band werd opgespaard tot de laatste van de preselecties. En Shun Club liet meteen zien dat het de demofase al ontgroeid is." (Damusic HRR)

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required