Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Samowar is het solo electronicaproject van Leen Diependaele. Met enkel stem en subtiele beats worden de songs via een loopstation laagje per laagje opgebouwd. Het resultaat is op zijn minst een authentiek geluid, soms kwetsbaar en lichtjes experimenteel.

Dit bleef niet onopgemerkt: Samowar schopte het tot in de finale van Humo’s Rock Rally 2014, was laureaat Theater Aan Zee 2013, tweede FrappantPop 2011, ... Samowar zorgde zo ook voor de subtiele vocal effects op het nummer Golden (Are You Still?) op de laatste plaat van Arsenal.

Live was Samowar reeds te bewonderen als high-profile support voor SOHN in de AB en My Brightest Diamond in de Botanique en als main support voor School Is Cool. Samowar speelde ook al op een aantal festivals zoals Boomtown, Absolutely Free Festival en Incubate (NL).

Het titelloze debuut EP van Samowar werd in oktober 2014 unaniem enthousiast onthaald.

Anderen over Samowar:

‘Eigenzinnig, origineel en gedurfd’ – Gunter Van Assche voor De Morgen

‘Simpelweg één van de grote revelaties van deze Rock Rally’ – Arne Van Duppen voor Cutting Edge

'Making your mind a sweet mess'Incubate

'Samowar klinkt mooi minimalistisch en 'modern'. Ze slaat een mooie brug tussen experimentele en populaire muziek.'Keimpe Koldijk voor Subbacultcha! (NL)

'Samowar's muziek weet de luisteraar op een simpele doch verbluffende manier in haar greep te houden. En dat allemaal in haar eentje. Niets minder dan indrukwekkend.' – Ricardo Jupijn voor The Daily Indie (NL)

‘Singer-songwriter materiaal, maar dan in een gedurfd electronisch jasje. Verassend en eigenwijs’ – Patrick Blomme voor DaMusic

‘Experimentele en mysterieuze snoepjes.’ – Emily Griffiths voor Indiestyle

'Eén van de beste en verfrissendste spullen die ik de afgelopen jaren uit België, pardon Vlaanderen heb horen komen.' - Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, Black Casette, ...)

'Bloedmooi, donker en een klein beetje gevaarlijk.' - Arne Van Peteghem (Styrofoam)

'Zeggen dat Leen Diependaele een mooie stem heeft is haar eigenlijk onrecht aandoen. We hoorden echo's van onder andere Beth Gibbons en Sibylle Baier maar bovenal een eigen timbre waarmee ze een heel fragiele sfeer creëert. En ook een heel eenvoudig nummer dat ons toch bij ons nekvel greep.' - StuBru voor vibe on air

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required