Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

De PhilliBustas zijn nog steeds alive and kicking. En meer dan ooit. Sinds 1997 is het hiphoplandschap in Vlaanderen wel grondig hertekend. Na 4 full-albums en enkele zijprojecten (o.a. Verdikt) werd het tijd om een level hoger te gaan spelen.

Een negenkoppige live-band zorgt voor een totaal nieuwe vibe. De muziek maken we voortaan zelf. Geen gedoe meer met beatproducers. Van nu af aan worden de composities door tien mensen geïnterpreteerd. Dat maakt de constructies interessanter en voller. Elke muzikant versterkt het geheel vanuit zijn eigen achtergrond en instrumentenkennis.

We zijn stilaan op het niveau gekomen dat we niet per definitie Nederlandstalige hiphop maken, maar wel all-influenced cross-over waarop toevallig gerapt wordt. Van jazz, pop, hiphop over reggae, drum&bass en ragga. Easy-listening pop-hop dus waarbij je de refreinen spontaan meezingt. De raps gaan van gevoelig over kritisch en humoristisch tot brag&boost. Ook freestyle rap blijft een belangrijke component.

Begin 2014 brachten PhilliBustasPlus een eerste single uit. 'Contrast' en 'Mijn muziek' waren een tijd te downloaden via iTunes. Daarna volgde de eerste liveband-full-cd "PLUS". Deze werd opgenomen samen met de crew achter CrimiClowns (Luk Wyns) in 'The Green Room' in Schoten. De man achter de mastering is Fatty K van Marmalade Soundfactory in Walem. 'Mijn Muziek' haalde in oktober 2014 te de Radio1 playlist. PhilliBustasPlus brachten op 2 oktober 2014 ook een akoestische live-sessie in de Urbanice-studio op MNM.

Eind 2015 kwam de nieuwe cd "NOG" uit en mochten we opnieuw langs bij Urbanice. NOG werd opgenomen bij Marmalade Soundfactory, opnieuw in samenwerking met Fatty K.

In 2016 bracht MC Jef een solo-EP uit. 'Smaken en kleuren' werd geproduced door Putty, een Leuvense beatcreator. Ook de andere MC Wim komt na de zomer met een solo-EP. 'Op de Rooster' wordt een samenwerking met samplewizzard BTRX uit Leuven. Uit deze beide EP's vloeit de volgende Livebandplaat voort. 'MEER' mag je verwachten in 2017. Dat is meteen ook de jubileumplaat van de Philliez. Ze staan dan 20 jaar op de planken.


Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  wimvklasse@gmail.com

  0476/28.73.77

  boekdephilliez@gmail.com