Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Oriens, een Belgische alternative rockband bestaande uit acht met distortion besmeurde hersenhelften. Met invloeden van genieën zoals er in Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Nick Cave & The Bad Seeds … in overvloed te vinden zijn.

De missie die deze vier liefhebbers der gitaarherrie met zich meedragen, is om deze geweldige muziekgeschiedenis aan te vullen en te vernieuwen.

In het najaar van 1997 zijn ze op 2 maanden tijd allemaal vanuit de smerigste krochten van de onderwereld ter wereld gebracht.

Simon Fivez, als frontman uit de baarmoeder gekatapulteerd, neemt vocals en rythm guitar voor zijn rekening.

Tim Wuyts doet als lead guitarist niets liever dan nekpijnveroorzakende riffs te lanceren en waagt zich ook aan de backing vocals.

Manu Jans doet met twee snaren minder de schaamstreek zo hard trillen dat je wel geweten zal hebben dat hij als bass player door het leven gaat.

Maarten Fivez houdt dit zootje ongeregeld tesamen met een impressie van de gruwelijkste natuurrampen vertaald op drums.

Ze vonden elkaar in Mortsel en lieten niet meer los. Na enkele productieve jaren spat de ambitie ervan af. Verwacht een intense ervaring waarvan ‘moddervette riffs, energieke zang en een donderende ritmesectie’ maar een poging is om deze onvergetelijke trip te omschrijven.

Af en toe zakken de decibels en durven ze hun duistere zielen te openbaren zodat zelfs Satan medelijden krijgt.

Na het stof te hebben weggeblazen bij o.a. Humo’s Rock Rally (2016), Schoolrock (2016), Rock @ Edegem (2016), Burgrock (2017) … en het album ‘Outset’ (2017) in eigen beheer te hebben uitgebracht, zijn ze klaar om elk publiek van dit sterrenstelsel omver te knallen.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  oriensband@gmail.com

  0498424479 / 0470509336