Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Low Land Home is melancholisch, mysterieus en intiem. Het type muziek dat je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft: dat doen de warme zang, intrigerende melodieën en authentieke toon met je. De geest van Jo Geboers (voormalig bandlid van Astronaute en Bearskin) leent zich tot de samensmelting van piano met stevige bastonen, donkere vocals en zuinig ritme in een universele sound.

De contradicties die in de geest van Jo bestaan, werden samen met zijn band omgevormd tot een muzikaal geheel: stil maar weids; dichtbij, maar veraf; abstract en toch herkenbaar.

Vertrouwend op kleine successen, o.a. support acts voor Marble Sounds, Gabriel Rios, Chantal Acda en Few Bits, een plek op de affiche van Ik Zie U Graag (MEZZ Breda, NL), wordt er uitgekeken naar hun toekomst. En die staat voor de deur: Op 21 april releaset de band de debuut-EP ‘Underspoken’. Ze slipt uit de handen van Pieter-Jan Decraene (Rhinos Are People Too) als producer en werd muzikaal verrijkt door o.a. Patricia Vanneste (Balthazar).

De titeltrack van de EP wordt gereleaset op 13 maart. Dit nummer overtuigde alvast de redactie van Studio Brussel om Low Land Home als band voor De Nieuwe Lichting 2017 te nomineren. Dat Low Land Home door hen omgeschreven werd als de Gentse Nick Cave, vernam de band met trots.

Low Land Home is Jo Geboers, Jolien Bové, Muriel Boulanger en Pieter-Jan Jordens.

----------------------------------------------------------

BOOKINGS: bartsomers@soundboxes.be
CONTACT: lowlandhomeband@gmail.com

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required