Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Leonore is de band en het alter ego van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Ze maken dreampop die soms melancholisch, dan weer troostend klinkt, maar die de luisteraar sowieso meeneemt naar andere sferen en dimensies.

De band werkt momenteel aan nieuw materiaal. Het geheel is muzikaal steviger en elektronischer dan voorheen, terwijl Chloë's stem nog etherischer klinkt. Een nieuwe release is volgens de (inter)nationale pers -- die Leonores debuutplaat "Phoenix" (2015) stevig omarmde -- iets om naar uit te kijken:

"Als 'Phoenix' al één ding bewijst is het wel dat Chloë Nols prachtige melodieën bedenkt, waarin licht en schaduw elkaar afwisselen." (Focus Knack)

"Kwetsbaar en broos, maar nooit een muurbloempje. Bloedmooi debuut." (De Morgen)

"Het is vooral Nols die ontroert en je heel zachtjes bij de lurven grijpt. Een prachtig debuut van een bijzonder talent." (OOR)

"Cette pop ouatée, qu'elle soit plus ou moins intimiste, y a toujours quelque chose de recherché." (Le Soir)

"On rêve de la voir progresser à l'avenir et prendre un peu de bouteille, mais l'entrée est déjà belle. Et ne dit-on pas que le Phénix est cet animal qui renait de ses cendres ? Vivement le 2ème album !" (RTBF Culture)

"Leonore montre son amour des arrangements soignés et son sens de la mélodie. Une musique intimiste tapissée de spleen et donc un album de saison." (Moustique)

Niet alleen de geschreven pers, maar ook de audiovisuele media waren onder de indruk. Terwijl Leonores song 'The Island' werd geselecteerd voor De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, kregen 'Brussels' en 'The Tempest' airplay op La Premiere en BRUZZ. Daarnaast deelde Leonore het podium met o.a. Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers, Bony King, Marble Sounds, An Pierlé, Eefje de Visser, ...

Naast het schaven aan nieuwe songs en een nieuwe sound, brengt Leonore met de steun van Fleddy Melculy, Jan Hautekiet en Johan Verminnen 'Brussels' opnieuw uit in het najaar van 2017, met nieuwe arrangement en -- nog steeds een ode aan de hoofdstad -- in het Brusselse dialect.

-----------------------------------------------------------

Leonore speelt solo, of als trio, of als full band.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required