Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Dit Antwerpse viertal neemt je mee op een tocht die je niet onberoerd zal laten. De muziek is een mix van indietunes met uptempo ritmes en ijle effecten.

In 2013 bracht Kobalt een eerste ep uit. Volgens RifRaf is deze ep "een strak geheel van vijf songs die op een donkere maar melodieuze manier meanderen door een landschap van indierock en jazzy pop." De artwork is ontworpen door zanger/gitarist Brun Croes die in zijn professioneel leven de tijd doorbrengt als freelance illustrator.

Na een resem geslaagde optredens besloot Kobalt zich terug te trekken om aan nieuw materiaal te werken. Een eerste wapenfeit daarvan is het nummer 'Don't Look Now', wat een nieuwe periode voor de band inluidt. Een live versie daarvan kan je hier bekijken.

Na een jaar sleutelen aan nieuwe songs in de zoektocht naar de perfecte sound, is Kobalt klaar om terug op de planken te kruipen. In het najaar van 2015 nemen ze een tweede ep op.

Kobalt bestaat uit broer en zus Brun (zang/gitaar) en Caia Croes (drums), Tim Goossens (bas) en Dimitri De Cleen (gitaar en keys). Ze stonden eerder al te schitteren in o.a. Kinky Star, Wollewei en Kavka.

Kobalt online: youtube - facebook - soundcloud

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  caia@poopingbird.be

  0474570406