Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

“Sexy, mystiek en vooral zeer verslavend.” (Luminous Dash)

“G A U S S wil zich ergens nestelen in het gat dat de synths van Soldier’s Heart en SX nog openlieten, en slaagt daar ook netjes in.” (Indiestyle)

Existentialistische pop, zo werd hun muziek al genoemd en dat vonden ze wel een passend etiket. G A U S S stelt de wereld in vraag en verlangt naar vrijheid. Het in Gent gevestigde duo werpt in zijn teksten soms grote levensvragen op maar danst ook gretig en graag.

Sinds een tweetal jaar speelt G A U S S in België en Nederland. Nu is er 'Biometrical Love’, hun debuutalbum. Negen nummers telt de plaat, die uitkomt op Pikebole records. Ze wordt gepresenteerd op 8 februari 2018 in de Gentse muziektempel bij uitstek, Charlatan.

De atmosferische muziek van G A U S S, soms filmisch, meestal dansbaar, is een symbiose van elektronische klanken, klassieke melodieën en tribal ritmes. Ze neemt je mee naar escapistische landschappen, verlaten wouden en op nachtelijke rooftochten. G A U S S deinst er niet voor terug om de duisternis in de ogen te kijken maar houdt rebels stand. Met hun ruim klankenpalet en een stem die soms doet denken aan Björk en dan weer aan Nico, creëren ze een eigen sound die schippert tussen Fever Ray en Bat for Lashes.

Met de ‘curve' heeft hun naam niets te maken. Of toch niet rechtstreeks. Wel is het een knipoog naar Carl Friedrich Gauss die als astronoom de sterren mat, en naar een oude benaming binnen het magnetisme. Het constante aantrekken en afstoten tussen twee tegengestelde polen inspireert G A U S S. De oneindigheid van het heelal nog meer. De spaties tussen de letters staan voor vrijheid, weidsheid en dynamiek, waar ze in hun muziek naar op zoek zijn.

G A U S S zijn Mati Le Dee en Emile Sertyn en Simon Raman live op drum. Producer van dienst is Frederik Segers (STADT, Sioen, De Beren Gieren…). Het album werd gemixt door Peter Desmedt (Seiren, Eefje de Visser) en gemasterd door Pieter De Wagter (Oscar and the Wolf, VRWRK…)

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  info@gauss.nu

  0497 24 32 91