Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk onder de naam 'Dries'. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.

Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.

Dries bracht in oktober 2017 een eerste solo-album uit die uitstekend werd ontvangen in een uitverkochte Rataplan(Antwerpen). De komende maanden speelt hij solo of in trio(Simon Beeckaert op bas, James Williams op drums) tal van concerten in Vlaanderen en Nederland. Het voorgenoemde album 'For the Light in Thy Heart' mocht voorlopig enkel zeer positieve recencies genieten!

http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/NOV1/CD23.html

http://www.keysandchords.com/album-review-blog/dries-for-the-light-in-thy-heart

http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/dries.html

https://www.damusic.be/cd/dries-for-the-light-in-thy-heart-6408.html

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required