Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Brooklyn is het in eind 2015 door Tim Kermans opgerichte Indie-Electro project. Bijna een jaar én heel wat songs later vervoegt Jan Eeckman de band. Beide in de jaren 80 opgegroeide multi-instrumentalisten hebben reeds hun sporen verdiend bij verschillende bands en in verschillende stijlen (van electro, jazz en blues tot zware rock en zelfs salsa). Brooklyn combineert hier invloeden van bands zoals Chvrches, SX, Oscar And The Wolf en een gezonde dosis 80's. Bovenop de diepe pseudo-elektronische baslijnen, creëeren sferistische synthesizerlijnen en een zorgvuldig gekozen aanwezigheid van gitaren, een 'wall of sound'.

Als zangeres rekruteerde Brooklyn Emiline Eeckelaert (19, Beveren). Zij won de prijs van de jongerenjury in de finale van De Kunstbende 2016 en is tevens te bewonderen met haar eigen repertoire als singer-songwriter. Haar eerder breekbare en frèle engelenstem blend uitstekend met de Brooklynsfeer.

Live verzorgen Tim en Jan respectievelijk de drums en synths en worden naast Emiline bijgestaan door topmuzikanten op bas, gitaar en backing vocals.


Bookings via tony@thehuman.be - www.thehuman.be

Photos
Videos
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required