VI.BE

Wilde Westen zoekt Lotto Wild Talent

64 inzendingen

Deadline 11.07.22

Onder de noemer Lotto Wild Talent gaan Wilde Westen en Lotto dit jaar opnieuw op zoek naar een artist in residence.

Wilde Westen zoekt Lotto Wild Talent

Gecreëerd door

Wilde Westen

Beschrijving

Onder de noemer Lotto Wild Talent zetten Wilde Westen en Lotto dit jaar opnieuw de schouders onder nieuw talent. Via VI.BE platform zoeken we een Zuid-West-Vlaamse band die werkt aan een eerste wapenfeit (debuut-ep/cd/lp, al dan niet digitaal). Uit alle inzendingen kiest een professionele jury één band die wordt klaargestoomd voor het grote moment: je eigen release show in concertzaal De Kreun in Kortrijk.

• Is je band afkomstig uit de regio rond Kortrijk? • Zijn jullie gemotiveerd om te werken aan een eigen verhaal? • Hebben jullie een gezonde muzikale ambitie? • Zijn jullie klaar voor een eerste release?

Zend je beste tracks in en wie weet nemen we jullie dan onder onze vleugels. Inschrijven tot 11 juli.

Word onze artist in residence

In het najaar van 2022 word je onze ‘artist in residence’: jullie krijgen begeleiding en advies, een PA-repetitie, promotie en een eigen release show in De Kreun. Achteraf wordt verder bekeken of jullie via de reguliere programmatie kunnen doorgroeien naar nieuwe speelkansen in ons ruime netwerk van muzikale spelers.

Als Lotto Wild Talent bevind je je in goed gezelschap. Vorige edities gingen MOONEYE, GALINE en PINPONGCLUB al met de eer lopen en brachten allen in eigen beheer een debuut EP uit. Intussen gaat het heel hard voor MOONEYE. Ook GALINE speelde zich ferm in de kijker en stond al op het podium bij de meeste Vlaamse clubs. PINGPONGCLUB stelt op 17 juni zijn EP release show op ons DAK en is deze zomer ook op meerdere podia aan het werk te zien. The story goes on …

Is muziek je ding? Grijp je kans.

Lotto. Omdat het kan.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Kortrijk
  • Genres: hiphop, klassiek, pop, electronic, rock, metal, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 2 tracks, 1 afbeelding, naam groepsleden, instrument groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: geen