VI.BE

Jong Jazztalent Gent 2022

  • Optreden
25 inzendingen

Deadline 23.05.22

Jong jazzgeweld met een ambitieus project op het getouw? Doe mee en verover een podiumplek op Gent Jazz en €10.000!

Jong Jazztalent Gent 2022

Gecreëerd door

Gent Jazz

Beschrijving

Jong Jazztalent Gent gaat voor de 21ste keer op zoek naar getalenteerde jazzbands met een bijzonder en ambitieus project! Uit alle inzendingen kiest de jury, bestaande uit een groep professionelen uit de sector, de band die zichzelf het Jong Jazztalent van België mag noemen. Beloning? Een podiumplek op het hoofdpodium van Gent Jazz 2023 en een geldsom van maximum € 10.000 ter realisatie van het ingediende project. Oud-winnaars van deze wedstrijd zijn Robin Verheyen, BRZZVLL, Steiger, N?BOU, De Beren Gieren, Nathan Daems, Hoera., Steiger,…

1. Deelnamevoorwaarden

·Enkel bands in het jazz-genre kunnen zich inschrijven.

·Alleen bestaande bands kunnen deelnemen.

·Een groep of band kan in gelijk welke vorm deelnemen: solo / duo / trio / kwartet / …

·Inschrijving dient te gebeuren ten laatste op 8 mei 2022.

·De maximumleeftijd van de musici is 30 jaar. Er kan een uitzondering gemaakt worden voor 1 muzikant van de band. Dit geldt niet wanneer het over een solo act gaat.

2. Inschrijving

Inschrijven doe je in 2 stappen:

·Verstuur je projectvoorstel via e-mail naar frederik.declercq@jazz.be.

·Schrijf je in via VI.BE platform. Je inzending omvat 3 songs, een bio, de details van alle muzikanten en up-to-date contactgegevens.

Je voorstel omvat een omschrijving van het project (gastmusici, budget voor arrangementen, opnames …) en een kostenraming. Het traject duurt maximaal 1 jaar en wordt in nauw overleg met de organisatie gerealiseerd.

3. Selectie

Een interne jury selecteert de beste voorstellen. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een groep professionelen uit de sector.

4. Laureaat

·De winnaar van Jong Jazztalent Gent is steeds de volledige band. Binnen de band wordt geen prijs gegeven aan een individuele muzikant.

·De laureaat legt het project af in de bezetting opgegeven bij inschrijving.

·Een winnaar kan slechts eenmaal in zijn carrière Jong Jazztalent Gent winnen.

5. Prijs

·Een podiumplek op het hoofdpodium van Gent Jazz 2023.

·Een bedrag van maximaal € 10.000 om het project te realiseren, in nauwe samenwerking met de organisatie.

·De gage voor het concert op Gent Jazz is inbegrepen in het totale bedrag dat ter beschikking wordt gesteld (€ 300 x aantal muzikanten).

6. Vragen?

Contacteer ons via frederik.declercq@jazz.be.

Jong Jazztalent Gent is een initiatief van Gent Jazz in samenwerking met brouwerij Duvel Moortgat. Jong Jazztalent Gent tracht het jazzleven bij jonge musici te stimuleren en in het bijzonder de kwaliteit van het musiceren.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden, instrument groepsleden en leeftijd groepsleden
  • Vergoeding: vast (Vast (Concert op Gent Jazz 2023 + maximaal budget van €10.000 om een begeleidingstraject te realiseren van 1 jaar))