VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE/features: the best of 2023
© lucinde waheln

VI.BE/features: the best of 2023

Het jaar zit er alweer op! Ook in 2023 maakten we bij VI.BE een hoop redactionele content, waarbij diepgaande gesprekken met vooraanstaande figuren uit diverse muzikale werelden centraal stonden. Hier zijn onze top 5 VI.BE/features van het afgelopen jaar. De ideale lectuur voor tijdens je kerstvakantie.

19.12.23

Nieuws

1. Vlaamse styliste Zsa-Zsa Mertens tourt de wereld rond met Bruno Mars en Anderson .Paak

Stap in de wereld van Zsa-Zsa Mertens, een Vlaamse styliste die het brein is achter de schermen van ’s werelds grootste muziekacts. Ontdek haar avonturen en backstageverhalen tijdens de wereldtournees van Bruno Mars en Anderson .Paak, waar ze de touwtjes van de mode in handen heeft.

Vlaamse styliste Zsa-Zsa Mertens tourt wereld rond met Bruno Mars en Anderson .Paak

2. Duik in de Belgische underground elektronische scene met Michael Claus aka Walrus

Naar aanleiding van HORST gingen we op bezoek bij Michael Claus, in de scene beter gekend als Walrus. In dit interview vertelt hij over zijn beats en passieprojecten, en stelt hij onder andere vast hoe de samenhorigheid en onderlinge steun bij de nieuwe generatie fantastisch is.

Michiel Claus (Walrus): “De nieuwe generatie gaat prat op een gevoel van samenhorigheid en onderlinge steun”

3. Thijs De Cloedt: een gesprek met een muzikale veelvraat uit de Belgische metalscene

Duik dieper in de Belgische metalscene door de ogen van Thijs De Cloedt, een veelzijdige en gepassioneerde muzikant. Dit interview biedt een kijk op zijn unieke parcous binnen de wereld van de zwaardere gitaren, zijn creatieve processen en zijn impact op de scene, of het nu bij Cobra The Impaler, Aborted of Predatory Void is.

Thijs De Cloedt: “Als iets niet meer klopt, sla ik liever een andere weg in”

4. De psyche van artiesten: in gesprek met Michaël Verschaeve, psycholoog voor … muzikanten

Dit jaar leerden we meer over de psyche van artiesten, onder meer via de longreads waarin we dieper ingingen op het onderwerp. Natuurlijk mocht een gesprek met een ervaringsdeskundige ook niet ontbreken, dus gingen we op bezoek bij Michaël Verschaeve, in een niet zo ver verleden nog gekend als drummer bij The Van Jets. Als psycholoog onthult hij de complexiteit van de menselijke geest in relatie tot muzikanten en biedt hij diepgaande inzichten en advies.

Op de sofa bij Michaël Verschaeve, psycholoog voor sporters en … muzikanten.

5. Isy Baeyens over De Roma’s 20-jarig bestaan: van podiumkansen tot diversiteit in muziek

Afgelopen jaar vierde De Roma zijn 20ste verjaardag, een ideaal moment dus om in gesprek te gaan met iemand die meewerkt achter de schermen van de iconische Antwerpse cocnertzaal. Isy Baeyens, als programmator een sleutelfiguur bij De Roma, praat over 20 jaar muzikale erfenis, het creëren van kansen voor opkomend talent en het streven naar diversiteit in de muziekscene.

Isy Baeyens (De Roma): “Een lied mag dan nog zo goed klinken door je hoofdtelefoon, er gaat niets boven de live beleving.”

Promo adverteren

Reclame