VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE en Fuse kijken terug op een eerste geslaagde samenwerking
© jeroen bossee

VI.BE en Fuse kijken terug op een eerste geslaagde samenwerking

VI.BE en Fuse lieten de Brusselse technotempel lekker vollopen met ambitieuze dj's voor een namiddag gevuld met inspirerende sprekers.

12.10.23

Nieuws

VI.BE en Fuse werkten al eerder samen via het VI.BE platform, zo werd er al eens een openingsspot voor NYE in Fuse via het platform ingevuld, maar nu werkten VI.BE en de langstlopende technoclub van het land voor het eerst ook inhoudelijk samen. 

Met VI.BE x Fuse present bereikten we meer dan 100 ambitieuze dj's die zich lieten meenemen op een namiddag vol inspiratie. Na een rondleiding van grote zaal tot backstage, gingen we over tot het panel 'Hoe bouw je aan een duurzame carrière als dj?'. Steven Van Belle (Fuse), Marianne Cattoir (ex-Dour en Five Oh) en Jonathan Pardon (Radio Ruit, Supergay) deelden hun inzichten en gingen onder meer dieper in op de skills die een goede dj moet hebben, hoe je deze skills verder kan ontwikkelen, hoe je moet omgaan met de moeilijkere momenten en hoe je een carrière kan (proberen) duurzaam maken.

Bij deze alvast drie tips die wij meenemen:

  • Een waardevol en duurzaam netwerk ontstaat vanuit organische contacten. Iedereen kan zijn eigen manier van netwerken vinden, maar doe het nooit geforceerd. Dj’en is een sociaal iets waar je dus vaak al sociaal mee bezig bent, ook dat is netwerken.
  • Hoe kan je een boeker vinden? Vraag jezelf eerst af of je een boeker nodig hebt, en weet vooral dat het vinden van shows niet enkel de job van de boeker is. Als je nu geen shows hebt, gaat een boeker hier niet veel aan veranderen. Kies je moment daarom goed. Probeer eerst je boekings zelf te doen. Je zal hier veel uit leren en het zal je later helpen om je boeker goed aan te sturen en de juiste verwachting aan te voelen. Je krijgt ook nooit zomaar boekingen. Het is samen hard werken. Denk er altijd eerst goed over na voor je mails uitstuurt, choose your battle, beter 1 goede mail dan tien nietszeggende.
  • Hoe bepaal je de juiste prijs en waar leg je de ondergrens? Vertrek hiervoor vanuit drie parameters: prijs, netwerk en ervaring. Krijg je een show aangeboden die aan 2 van de 3 parameters voldoet? Go for it! Sommige shows zullen bijvoorbeeld slecht betalen, maar jou wel een unieke ervaring bezorgen en in contact brengen met een nieuw netwerk.

Het hoogtepunt voor de meesten moest dan nog volgen. Amerikaanse technogrootheid DVS1 kwam ons bijna anderhalf uur lang betoveren met sappige anekdotes, dj-wijsheden, verfrissende inzichten en bovenal een masterclass mixing die door de aanwezigen met véél aandacht werd gevolgd. 

Een geslaagd event dat smaakt naar meer.

dvs1 (c) jeroen bossee

dvs1 (c) jeroen bossee

Promo adverteren

Reclame