VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Sabam zoekt bestuurders en versoepelt haar voorwaarden

Ben je lid van Sabam en wil je opkomen voor de rechten van auteurs en publishers? Dan kan je nu een sollicitatie insturen om deel uit te maken van het bestuursorgaan of een van de colleges.

07.03.24

Nieuws

Sabam is een coöperatieve vennootschap, wat wil zeggen dat ze bestuurd wordt door en voor haar leden: auteurs, componisten en publishers. Enkel als je een volledig aandeel kocht bij je aansluiting, heb je ook stemrecht tijdens de algemene vergadering. Kocht je een kwartaandeel en wil je meer inspraak, dan kan je dit ook nog steeds aanpassen. Naast de algemene vergadering heb je ook het bestuursorgaan, dat de opdracht heeft om een missie en visie te ontwikkelen en na te denken over een langetermijnstrategie. 

Tenslotte bestaan er bij Sabam ook nog colleges die specifiek gericht zijn op de laatste trends en ontwikkelingen binnen de specifieke kunstdisciplines. De colleges bepalen de facturatie- en verdelingsregels voor hun discipline(s) en onderzoeken mogelijke nieuwe inkomstenbronnen. Ze hebben een adviserende rol in de werking van Sabam for Culture en voor de prioriteiten die ze per discipline stellen. 

Sabam is ervan overtuigd dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren aan een efficiënt beheer van de beheersvennootschap auteursvereniging. Daarom hebben ze de voorwaarden versoepeld om je kandidaat te stellen. Zo geldt er geen minimumleeftijd of een minimum aan ontvangen auteursrechten meer. Op die manier wil Sabam bouwen een meer evenwichtige en diverse samenstelling van haar bestuur.

Als aandeelhouder van Sabam kom je in aanmerking voor 2 Nederlandstalige mandaten: 

  • In het bestuursorgaan: een mandaat als muziekauteur voor een duurtijd van 2 of 4 jaar. 

  • In het college muziek: een mandaat als publisher voor een periode van 3 jaar.

Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie dan uiterlijk op 2 april 2024 naar Sabam. De stemming zal plaatsvinden tijdens de volgende algemene vergadering van 27 mei. Meer info vind je terug op de site van Sabam.

Promo adverteren

Reclame