VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Rode Duivels zoeken bassisten, zangers, gitaristen en drummers voor het nieuwe supporterslied van het EK
© koninklijke belgische voetbalbond

Rode Duivels zoeken bassisten, zangers, gitaristen en drummers voor het nieuwe supporterslied van het EK

De Rode Duivels trekken deze zomer naar het EK in Duitsland. Om hen nog extra te ondersteunen zoekt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bassisten, gitaristen, drummers en zangers om de Duivels met een wonderbaarlijk lied naar Duitsland te sturen. Fans kunnen zich tot 15 april kandidaat stellen om deel uit te maken van de grootste en meest unieke band uit de voetbalgeschiedenis: de Wunderbar-band.

15.02.24

Nieuws

De KBVB zoekt enthousiaste, muzikale supporters die de oversteek maken van de tribune in het Koning Boudewijnstadion naar het podium van de ING Arena. Fans die uit liefde voor de Rode Duivels hun toeters, trommels, fluitjes en vuvuzela’s omruilen voor hun geliefde muziekinstrument. Belgen die voor één keer uit volle borst ‘Wunderbar’ zingen in plaats van “voor vorst voor vrijheid en voor recht”.

Zangers en muzikanten met een zwart-geel-rood hart worden daarom opgeroepen om een auditievideo te sturen naar wunderbar-band.be. Uit de inzendingen stelt een jury de unieke Wunderbar-band samen: 1.500 supporters die als echte artiesten het EK-lied inzingen en spelen.

Op zondag 5 mei geven niet ‘eins, zwei, drei, fier’, maar wel 150 zangers, 50 fluiters, 100 gitaristen, 100 bassisten, 100 drummers en 1.000 koorleden het beste van zichzelf. Die dag wordt de ING-arena – gelegen in de schaduw van het Koning Boudewijnstadion – omgetoverd tot een grote opnamestudio. Het belooft een unieke ervaring te worden.

Onder andere Amadou Onana, Yannick Carrasco en Orel Mangala gaven alvast het goede voorbeeld met hun auditievideo. Van de uiteindelijke leden van de Wunderbar-band wordt minstens even veel muzikaal talent verwacht, want het EK-lied wordt uitgebracht bij Universal. De opbrengst gaat naar het Red Court-project. Via dit project bouwt de KBVB voetbalveldjes, die als ontmoetingsplaats dienen en de cohesie in steden en gemeenten bevorderen.

Muzikant met een hart voor voetbal? Schrijf je nu in!

Promo adverteren

Reclame