VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Projectoproepen rond culturele samenwerking met Quebec en Hauts-de-France

Projectoproepen rond culturele samenwerking met Quebec en Hauts-de-France

Werk je in de culturele sector en wil je graag samen met een partner uit de Canadese regio Quebec of uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France een project realiseren? Lees dan snel verder.

07.12.23

Nieuws

De Vlaamse Gemeenschap en Quebec hebben sinds 2002 een culturele samenwerkingsovereenkomst. Met deze oproep wil ze samenwerking en uitwisseling stimuleren tussen culturele actoren in de twee regio’s. De focus ligt hierbij op de duurzaamheid van projecten met bijzondere aandacht voor duurzame innovatie en/of ecologische verantwoordelijkheid. Het project kan verschillende vormen aannemen en wordt door beide regio’s gesubsidieerd.

Zo dienden bv Q-O2 vzw & Ecole d’art, Université Laval in het verleden een project in rond bilaterale residenties voor klankcreatie en geluidskunst tussen Quebec en Brussel.

  • Voor wie?
    De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector.
  • Voor welk bedrag? 
    Per project voorziet de Vlaamse overheid maximaal 10.000 euro, de overheid van Quebec maximaal 12.500 Canadese dollar.
  • Wanneer?
    Het project vindt plaats tussen 1 mei 2024 en 30 april 2026.
  • Deadline?
    22 januari 2024
  • Meer info vind je hier

Projectoproep rond culturele samenwerking met Hauts-de-France

Bij deze projectoproep ligt de focus op de ondersteuning van opkomend talent en de bevordering van duurzame grensoverschrijdende culturele uitwisselingen.

Een voorbeeld hiervan uit het verleden is de samenwerking tussen Coup de Folk Muziekcentrum Dranouter (Heuvelland), Muziekclub ‘t Ey (Sint-Niklaas) en Radio Uylenspiegel (Hazebrouck). Samen werkten ze aan de professionalisering van folkmuzikanten door vier opkomende muzikanten uit de folkmuzieksector (2 Franse en 2 Belgische artiesten) te ondersteunen via een programma dat residenties en showcases omvat.

  • Voor wie?
    De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector
  • Voor welk bedrag?
    Per project voorzien beide regio’s samen een bedrag van maximaal 20.000 euro.
  • Wanneer?
    Je project vindt plaats tussen 1 september 2024 en 31 augustus 2025.
  • Deadline?
    1 maart 2024
  • Meer info vind je hier 


Op 15 december wordt nog een projectoproep gelanceerd voor samenwerking met de Franse Gemeenschap met indiendeadline 18 maart 2024. De data voor de projectoproep 2024-2025 met de Duitstalige Gemeenschap moeten nog bevestigd worden, maar de lancering zal vermoedelijk in januari/februari 2024 zijn met indiendatum in april/mei. Hou onze website, nieuwsbrief en socials in het oog voor meer info.

Promo adverteren

Reclame