VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nieuwe oproepen Europese Samenwerkingsprojecten en Europese Platformen

Nieuwe oproepen Europese Samenwerkingsprojecten en Europese Platformen

Denk je al langer aan samenwerken met andere Europese muziekspelers? Creative Europe is het 7-jarige subsidieprogramma (2021-2027) van de Europese Commissie ter bevordering van de internationale samenwerking in de culturele, creatieve en audiovisuele sector. Zopas publiceerde de Europese Commissie nieuwe oproepen voor samenwerkingsprojecten en platformen voor de promotie van Europees talent.

25.10.23

Nieuws

De oproep voor samenwerkingsprojecten

Deze oproep ondersteunt projecten waarbij een groep van organisaties uit de culturele en creatieve sector een samenwerkingsverband aangaat om een breed spectrum aan activiteiten en initiatieven te ontplooien. De actie is onderdeel van het subprogramma Cultuur en onderschrijft daarmee de zogenaamde cross-cutting issues (inclusie, ecologische impact en gendergelijkheid) van het Creative Europe programma. Europese samenwerkingsprojecten zouden ook bij kunnen dragen aan de implementatie van nieuwe EU beleidsinitiatieven zoals het New European Bauhaus.

De oproepen, met als deadline 23 januari 2024

Europese Kleinschalige Samenwerkingsprojecten (CREA-CULT-2024-COOP1)
Europese Middelgrote Samenwerkingsprojecten (CREA-CULT-2024-COOP 2)

Europese platforms voor promotie van opkomende artiesten

Deze subsidieregeling biedt steun aan internationale platformen, actief in de culturele en creatieve sectoren, bestaande uit 1 coördinerende organisatie en minimaal 11 partnerorganisaties, samen uit 12 verschillende deelnemende landen, voor maximaal 3 jaar

De oproep, met als deadline 1 februari 2024

Europese Platformen voor de Promotie van Opkomend Talent (CREA-CULT-2024-PLAT)


Europese netwerken van culturele en creatieve organisaties

Deze oproep ondersteunt projecten van organisatienetwerken die in een hoge mate representatief zijn en leden in meerdere landen hebben. Deze netwerken hebben een gedeelde missie, bestuursregels, ledenrechten en -verplichtingen, die vastgelegd staan in statuten of een vergelijkbaar document, geaccordeerd door de leden. Netwerken bestaan uit een coördinerende entiteit en leden.   

  • De publicatie van de subsidieoproep 2024 wordt op 5 december 2023 verwacht. 

Heb je vragen of assistentie nodig bij het indienen van een aanvraag? Contacteer gudrun.heymans@vlaanderen.be van Creative Europe Desk Vlaanderen.

 

Promo adverteren

Reclame