VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jazz album uitgebracht? Meld je aan voor de German Jazz Prize!
© deutscher jazzpreis

Jazz album uitgebracht? Meld je aan voor de German Jazz Prize!

Voor de vierde keer op rij kan je je aanmelden voor de Deutscher Jazzpreis of German Jazz Prize! Naast eer en roem valt hier een geldprijs van maar liefst 10.000 euro mee te winnen. Heb je het afgelopen jaar een jazzplaat uitgebracht? Schrijf je voor 30 november in via de website en wie weet sta jij binnenkort tussen wereldtoppers zoals Lakecia Benjamin, Makaya McCraven, Kurt Rosenwinkel, …

06.11.23

Nieuws

De Deutscher Jazzpreis of German Jazz Prize, opgezet door het Duitse ministerie van cultuur, heeft als doel de innovatieve kracht van jazz in al zijn facetten te eren en de nieuwste toevoegingen over te brengen aan een divers publiek. Met de prijs probeert het ministerie de maatschappelijke betekenis van deze muziek te weerspiegelen, hoewel de toekenningscriteria in de eerste plaats gebaseerd zijn op artistieke aspecten. Diversiteit en de culturele geschiedenis van jazz spelen dus een belangrijke rol tijdens het toekenningsproces. 

Er zijn een heel aantal prijzen die worden uitgedeeld, de meeste voor muzikanten van Duitse nationaliteit, maar er zijn ook internationale categorieën, zoals ‘Artist of the Year International’ en ‘Ensemble of the Year International’. Daarnaast zijn er ook internationale versies van beste album en beste debuutalbum van het jaar. De winnaar krijgt niet alleen eeuwige roem, maar ook een geldprijs van 10.000 euro. Alle genomineerden winnen 1.000 euro.

In 2024 vindt de uitreiking plaats op 18 april 2024 in E-Werk, Keulen. De verschillende winnaars zullen ook live spelen tijdens de Cologne Jazzweek in september 2024. 

Heb je afgelopen jaar (tussen 1 december 2022 en 30 november 2023) een plaat uitgebracht? Schrijf je dan voor 30 november 2023 gratis in voor de German Jazz Prize via de website.

Vragen?

Check eerst de lijst met veelgestelde vragen! Vind je het antwoord niet? Dan kan je terecht bij kontakt@deutscher-jazzpreis.de 

Promo adverteren

Reclame