VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Festival Dranouter 2024: open call voor artiesten
Broes

Festival Dranouter 2024: open call voor artiesten

Ben jij een folk muzikant en heb je een muzikaal verhaal dat het delen waard is? Dan is het showcase- en bezoekersfestival Dranouter op 2, 3 en 4 augustus 2024 precies waar je naar op zoek bent. Schrijf je hier in!

01.03.24

Nieuws

Dit jaar verwent Festival Dranouter je voor de 50ste editie, samen met 50.000 anderen, met drie dagen lang muziek, themabars, een festivalmarkt, foodtrucks en nog veel meer! 

Muziekprofessionals uit België en Scandinavië reizen helemaal naar het charmante dorpje Dranouter, aan de voet van de Kemmelberg, om ons Belgisch talent te ontdekken. Elke zomer organiseert VI.BE in samenwerking met Festival Dranouter namelijk een internationaal bezoekersprogramma, waar muziekprofessionals concerten van Belgische bands bijwonen en de Belgische muziekscene leren kennen via meerdere uitwisselings- en netwerkmomenten. Een bezoekersprogramma heeft als doel het versterken van internationale culturele relaties door muziekprofessionals uit een specifieke regio uit te nodigen. In 2024 heeft het festival een special focus op Scandinavië, waar opkomende bands en belangrijke sectorspelers in de folk samenkomen, zowel on stage als tijdens het bezoekersprogramma.

What’s in it for you?

Naast een selectie bands die optreden binnen de reguliere programmatie, worden zaterdag en zondag bovendien een aantal privé-showcases voor de muziekpro’s georganiseerd. Maak nu kans om een plek op dat podium te veroveren!

Lees zeker eerst even de voorwaarden door:

  • Je bent muzikant in Vlaanderen, actief in de folk- en traditionele muziekscene.
  • Je speelt een set van 15 minuten waarin je alle facetten van je project toont.

De showcaseconcerten gaan door op 3 of 4 augustus (kort na de middag) en de organisatie voorziet een vergoeding van € 250 per artiest. Je krijgt professionele omkadering, coaching, promotie en andere opvolging voor de showcase van Festival Dranouter & VI.BE.

Waag nu je kans!

Stuur een e-mail vóór 31 maart 2024 naar Festival Dranouter met als onderwerp “Showcase Dranouter” en daarin:

  • Een voorstelling van wie je bent (bv. artistiek CV, biografie van muzikanten, locaties waar je eerder hebt opgetreden of binnenkort optreedt);
  • wat je ambities zijn (internationaal, toekomstplannen, etc.);
  • waarom je wil deelnemen (motiveer ook waarom Scandinavië?);
  • een beschrijving van je live bezetting;
  • links naar opname & (live)video’s.

Meer informatie 

Voor meer praktische informatie kan je op de officiële website terecht of kan je contact opnemen met jazz- & traditionele muziekmedewerker Lize.

Promo adverteren

Reclame