VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit zijn de Flanders Folk Awards 2024 nominees!
© flanders folk awards 2023

Dit zijn de Flanders Folk Awards 2024 nominees!

Het begint bijna een traditie te worden: tijdens de Week van de Belgische muziek worden ook dit jaar de Flanders Folk Awards uitgereikt! Ontdek in dit artikel wie op zaterdag 27 januari kans maakt op een van de drie awards tijdens de spetterende awardshow in de AB.

08.01.24

Nieuws

Voor deze vierde editie van de Flanders Folk Awards ging de jury van het Flanders Folk Netwerk opnieuw op zoek naar de bands en artiesten die zich het afgelopen jaar wisten te onderscheiden. Zo maken de melancholische klanken van Hiraeth, de eigenzinnige folk van Naragonia en de akoestische powerfolk van het trio Snaarmaarwaar kans om Broes op te volgen als winnaar in de categorie Beste Live Band. De titel van Beste Album, vorig jaar nog uitgereikt aan MANdolinMAN zal dit jaar dan weer uitgereikt worden aan Andries Boone, voor zijn album ‘C.O.N.V.E.R.S.A.T.I.O.N.S’, aan Leán voor hun album ‘TIERRA AZUL’ of aan TOASAVES voor hun album ‘ZWERVER’. Last but definitely not least is er ook dit jaar weer de award voor Beloftevolle Band. Hier wordt het een spannende tweestrijd tussen de verfijnde folksongs van BLIET en de a capella samenzang van Hella

Kom naar de spetterende awardshow

Wie de nominaties zal verzilveren en zich tot de winnaar van de avond zal mogen kronen? Kom het te weten op zaterdag 27 januari in de AB tijdens de Week van de Belgische muziek. Naast de bekendmaking van de winnaars en het uitdelen van de prijzen zijn er live concerten van Airboxes XLLeán en GFVPKoop nu je ticket.

Save the date: Flanders Folk Awards 2024

Broes, Marvara en MANdolinMAN vallen in de prijzen tijdens Flanders Folk Awards

Sabam mei

Reclame