VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024

De gitaren zijn gestemd en de selectie knap talent van eigen bodem is bekend! Dit zijn de finalisten van De Nieuwe Lichting 2024! Maak kennis met Ashley Morgan, BWANA, DAMMIT, Elis Floreen, ISE, piffy, Reinel Bakole, Ricky Bekstok en YESNOMAYBE.

15.01.24

Nieuws

Zonet maakte Studio Brussel de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024 bekend. Elk jaar gaat de zender op zoek naar het strafste nieuw muzikaal talent van eigen bodem. De finalisten werden via VI.BE platform uit meer dan duizend bands en artiesten geselecteerd door de muziekredactie van Studio Brussel en een professionele jury met muzikant en zanger Thibault Christiaensen (Equal Idiots), zangeres Coely en muzikant, zanger en producer Jeroen De Pessemier (The Subs). Deze 12de editie is meteen ook de editie met het hoogst aantal inschrijvingen ooit. ​

Maken kans op de titel: de vrolijke nummers uit het alternatieve universum van Ashley Morgan, de dromerige one-woman-band-songs van BWANA, de Wase pretpunk van DAMMIT, de kleurrijke tokkelingen en prachtige stem van Elis Floreen, de grote carrousel der overprikkeling van Ricky Bekstok, de bouncy hyperpop van Piffy, de experimentele, persoonlijke soul van Reinel Bakole, de grungy punk van YESNOMAYBE, en last but definitely not least: ook Sound Track laureaat ISE mag haar kans wagen met haar breekbare gitaarsongs. 

Luisteraars kunnen vanaf vandaag een week lang luisteren en stemmen voor hun drie favorieten via het Studio Brussel-kanaal op VRT MAX. Welke drie dan echt het label van De Nieuwe Lichting 2024 achter hun naam mogen zetten, maken Eva De Roo en Rik De Bruycker bekend op maandag 22 januari, de eerste dag van de Week van de Belgische muziek, vanaf 16u op Studio Brussel en op het Studio Brussel-kanaal op VRT MAX in een live-uitzending vanuit de Beursschouwburg in Brussel. De drie winnaars treden dan in de voetsporen van onder andere Brihang, Portland, Sylvie Kreusch, Mayorga, Tamino, Kids With Buns, Jack Vamp & The Castle of Creep en SONS.

Schrijf je in voor De Nieuwe Lichting

Sabam mei

Reclame