VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Dit was WOMEX 2023!

It's a wrap! De 29e editie van WOMEX zit erop. Met een kleine 100 Belgen zakten we eind oktober af naar Galicië (Spanje), het pittoreske A Coruña om meer specifiek te zijn, om er de wereldwijde en diverse muzieksector te vieren. 

02.11.23

Nieuws

Dit jaar telde WOMEX 2750 muziekprofessionals uit 105 landen, meer dan 60 showcases van artiesten, verspreid over zeven podia en meer dan 250 beursstanden. 5 dagen lang werd er genoten van concerten, films, panels, keynotes, mentoring sessies, netwerkmomenten, awards, ... 

Vrijdag hoogdag voor Belgium Booms

VI.BE en WBM baatten naar goede gewoonte een stand uit onder de vlag van Belgium Booms, om de Belgische sector een gezicht te geven en tegelijk van een uitvalsbasis te voorzien. Nieuw dit jaar was het welkomstdiner op woensdag, waar de Belgische delegatie ruimte kreeg om exclusief met elkaar te netwerken. 

Na een drukbezochte Belgium Booms drink op onze mooie, ruime stand gaven Aleph Quintet en Avalanche Kaito op vrijdag het beste van zichzelf tijdens de showcase-avond. Aleph Quintet kreeg het publiek eerst muisstil en dwong het dan tot een staande ovatie. Avalanche Kaito zette dan weer de overvolle Pelicano Stage in vuur en vlam. Kortom, twee spetterende showcases om ‘U’ tegen te zeggen. 

Dat wordt alvast aftellen naar de volgende editie. Mark your calendars, 23 tot 27 oktober 2024 in Manchester!

Meer informatie

De liveconcerten kun je hier herbeleven of check hier enkele sfeerbeelden. 
De open call voor artiesten voor de komende editie zal in januari gelanceerd worden. Houd onze site in de gaten voor meer info. 

Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE and Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam for Culture en PlayRight+. Het steunt en promoot Belgische artiesten in het buitenland, en helpt hen en hun entourage om een duurzame internationale carrière te ontwikkelen. 

Promo adverteren

Reclame