VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE neemt de sector mee op sleeptouw naar English Folk Expo

VI.BE neemt de sector mee op sleeptouw naar English Folk Expo

In het kader van BAR nemen we van 19 tot 22 oktober enkele muziekprofessionals uit eigen land mee naar EFEx om samen de muzieksector in het VK te prospecteren.

03.10.23

Nieuws

EFEx is het jaarlijkse showcasefestival met een uitgebreid conferentieprogramma voor folk en akoestische traditionele muziek. Een kleine 200-tal vertegenwoordigers van de muziekindustrie uit de hele wereld zakken af naar Manchester om een reeks artiesten uit dit brede en diverse genre te bekijken. Bovendien maakt het grootste deel van deze showcase-optredens deel uit van het gerenommeerde Manchester Folk Festival.

Voor de aankomende editie neemt VI.BE enkele sectorspelers mee op sleeptouw naar Manchester. VI.BE biedt in het kader van de BAR (Brexit Adjustment Reserve) 6 muziekprofessionals een gratis delegate pas en € 250 tussenkomt voor reis en verblijf. Dit alles onder de noemer van Belgium Booms. 

Belgian Focus

Met steun van Festival Dranouter geven ook 3 opkomende folkbands, BroesMarvara en het duo Tom Theuns & Aurélie Dorzée, het beste van zichzelf tijdens het officiële programma van het showcasefestival. VI.BE ondersteunde onder andere met een internationaal bezoekersprogramma tijdens Festival Dranouter deze zomer en coaching.

BAR is de tijdelijke subsidielijn van VLAIO om de negatieve gevolgen van de Brexit te compenseren. VI.BE diende 2 dossiers in waarmee we willen inzetten op kennisverspreiding enerzijds en op bezoekersprogramma’s en prospecties anderzijds. Dit om de bestaande band met de UK te versterken maar ook om in te zetten op andere markten.

Zo was er dit jaar een bezoekersprogramma op Horst en in het najaar op Fifty Lab en Jazz Brugge waarbij we sectorspelers uit de UK maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, ... connecteren met lokale industriespelers. En trokken we naar The Great Escape in Brighton en weldra dus naar EFEx in Manchester met een aantal mensen uit de Belgische muzieksector.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Promo adverteren

Reclame