VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op Fifty Lab 2023: reductie voor de sector
© alexandra beyer

Belgium Booms op Fifty Lab 2023: reductie voor de sector

Zin om nieuw talent te ontdekken, één van de vele Belgische acts te checken en te netwerken met buitenlandse professionals op Fifty Lab? Lees dan snel verder.

10.10.23

Nieuws

Het Brusselse festival Fifty Lab focust sinds 2018 op aanstormend talent uit binnen- en buitenland en biedt daarnaast interessante panels en de mogelijkheid om te netwerken met belangrijke industrie spelers uit heel Europa. Van 15 tot 17 november speelt het talent van morgen, denk maar aan Gabriels, Meyy, Knucks of Lander & Adriaan de vorige edities, zich in de kijker van pers, publiek en muziekindustrie verspreid over 5 podia in hartje Brussel. 

Het unieke aan het event is dat het gecureerd wordt door prestigieuze binnen- en buitenlandse festivals. Die werden al eerder bekend gemaakt: Bar En Trans (FR), Bel Air (FR), Brighten The Corners (UK), Changeover Belgrade (RS), Construction Festival (UA), Dancity (UA), Intonal (SE), L.E.V. Festival (ES), Maifeld Derby (DE), OLT Rivierenhof (BE), One Of A Million (CH), Skandalos (DE), Wildeburg (NL), Wrong Festival (BG), La Nature (BE), Mucho Flow (PT), Ortigia Sound System (IT), Rock For People (CZ), Summer Sonic (JP), Tremor (PT).

Fifty Lab besteedt binnen de line-up ook extra aandacht aan opkomende bands van eigen bodem. De volledige line-up wordt begin november aangekondigd net als het conferentieprogramma, maar dit zijn alvast de reeds bevestigde Belgen: 

Woensdag 15 november:

  • Bobbi Lu
  • Jean-Paul Groove
  • egidius

Donderdag 16 november:

  • Gaiko & Baum

Vrijdag 17 november:

  • Chevalier Surprise
  • Dushime
  • eugene
  • Oriana Ikomo
  • Porcelain ID


Netwerkmoment en reducties

Net zoals de voorbije jaren organiseert Belgium Booms de openingsdrink van het festival waar je met buitenlandse delegates kan netwerken op woensdag 15 november van 17.00 - 19.00. De drink is gratis toegankelijk voor iedereen met een combiticket. Ben je professioneel werkzaam in de muziekindustrie,  kan je er enkel op woensdag bij zijn en wil je toch komen netwerken, stuur dan een mail naar roel@vi.be voor eind october. Opgelet het aantal plaatsen is beperkt! First come, first served.

Daarnaast zijn er een aantal reducties aan voor wie werkzaam is in de muziekindustrie.

5 jonge muziekprofessionals kunnen beroep doen op een gratis combiticket voor het festival dat toegang geeft tot alle netwerkmomenten, concerten en panels. Voorwaarden zijn :

  • werkzaam in de muziekindustrie bv. als manager of agent van een opkomende artiest;
  • de persoon moet jonger zijn dan 29 jaar of minder dan 2 jaar werkervaring hebben.

Voor wie een combi proticket wil kopen, biedt Fifty Lab een gereduceerd tarief aan van €150 ipv €165.

Heb je interesse in één van deze formules, mail dan eveneneens naar roel@vi.be voor eind october!

Daarnaast organiseert Belgium Booms dit jaar in het kader van de BAR (Brexit Adjustment Reserve) op FiftyLab ook een bezoekersprogramma voor muziekprofessionals uit Duitsland in samenwerking met het exportkantoor Hamburg Music. Alle info hier

Onder de noemer ‘Belgium Booms’ ondersteunen VI.BE en de Waalse collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques Belgische artiesten promotioneel op Reeperbahn en MaMA – VI.BE steunt de Vlaamse selectie, WBM de Waalse – en dat met de steun van Sabam For Culture en PlayRight+.

Promo adverteren

Reclame