VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2023
© alex heuvink

Belgium Booms op Amsterdam Dance Event 2023

Belgische artiesten en professionals waren dit jaar opnieuw talrijk aanwezig op ADE. Van 18 tot 22 oktober traden zo’n 90 Belgische producers en dj’s aan op de jaarlijkse vijfdaagse festival & conferentie voor elektronische muziek. Met de campagne ‘Belgium by Night’ zette Belgium Booms en de Brakke Grond een extra spot op het rijke Belgische nachtleven.

04.10.23

Nieuws

Belgium Booms en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond bundelden al voor de zesde keer de krachten om tijdens ADE de blik van dance-lievend Nederland en de vele internationale bezoekers te richten op Vlaanderen en de rest van België. 

Ook dit jaar vormde de Brakke Grond de main hub van het ADE Lab. Je kon er onder meer terecht voor Matinée, het Brusselse concept dat elke laatste zondag van de maand een dekentje van trage en zachte muziek legt over een unieke locatie. Zij voorzagen het plein van de Brakke Grond donderdagnamiddag van ambient muziek. Op zaterdag nam het Gentse Radio Ruit de fakkel over. Verder kwam Louise Goegebeur van Horst Arts & Music Festival vrijdag spreken over ‘Creative festival direction’ en op woensdag kon je in de Brakke Grond terecht voor een live podcast opname van Our Scene, het platform waarmee Listen Festival sinds 2021 de Brusselse nightlife scene belicht. Diezelfde dag was er ook een masterclass van Byørn over crossover tussen hard techno en andere hardere genres.

Tot slot braken we dit jaar ook buiten de muren van de Brakke Grond en vlogen we op zaterdag samen met Subbacultcha de Melkweg in voor vier razend spannende acts: Youniss (BE), leop4rdi (BE), Noise Diva (NL) en Ranye (NL). Benieuwd welke Belgen er nog allemaal speelden op ADE? Check de Belgium Booms site voor het volledige programma. 

Hangover brunch en meer

Voor het tweede jaar op rij sloegen we de handen ineen met enkele leading Belgische nachtclubs en promotoren (Club Vaag, Nasty MondaysOstend Beach en Versuz) voor een brunch, jawel. De Belgian Hangover Brunch was de welgekomen kick-start van dag twee van ADE, waarbij meer dan 200 Belgische en internationale professionals hun dag op gang trapten met croissants, mimosa en een gezonde portie netwerking.

Nightlife policy

Tot slot stond deze editie van ADE voor ons ook opnieuw in het teken van kennisuitwisseling tussen gangmakers in het Belgische en Nederlandse nachtleven. We creëerden ruimte voor gesprekken tussen beleidsmakers en vertegenwoordigers van de nacht uit Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem om elkaar te leren kennen en tot learnings te komen. Onder meer de Brussels By Night Federation en N8W8 tekenden present om het te hebben over onder meer gezondheid, inclusie en innovatie in nightlife

VI.BE ondersteunt artiesten in het buitenland onder de noemer ‘Belgium Booms’, samen met de collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques, met de steun van Sabam For Culture, PlayRight+ en Visit.Brussels. Meer info via Belgiumbooms.be!

Amsterdam Dance Event

18 oktober 2023 12:00 tot 22 oktober 2023 23:59

Promo adverteren

Reclame