VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Web3 sessie: hoe maakt blockchain de ticketingmarkt transparanter en meer fair?

Een meer faire en transparantere ticketmarkt? Dat kan dankzij blockchain. Hoe dat dan juist in zijn werk gaat ontdek je in onze derde sessie over web3 in muziek. Niet te missen indien je bij een concertzaal of -organisator werkt.

16.05.22

Nieuws

Hoor jij het ook in Keulen donderen bij termen als Metaverse, NFTs en Web3? Geen paniek, VI.BE to the rescue! In 3 online seminars kijken we naar de relevantie van deze nieuwe ontwikkelingen voor de muziekindustrie, en vooral ook hoe jij ze concreet in jouw praktijk kan integreren. In mei keken we tijdens de eerste sessie naar wat NFTs, bitcoins en DAO’s juist zijn, in september leerden we hoe je zelf NFTs kan aankopen en bewaren. En in de derde sessie op 10 november gaan we dieper in op de voor- en nadelen van blockchain ticketing. Hoe zorgt de blockchain ervoor dat ticketing nog transparanter en meer fair kan verlopen? Olivier Biggs van GET protocol komt er je alles over vertellen. Koop je ticket nu!

Programma

Sessie 3: Blockchain ticketing. Hoe maakt blockchain de ticketmarkt transparanter en meer fair?

donderdag 10 november - 12u30

GET Protocol gebruikt sinds 2016 verschillende vormen van blockchain technologie (NFTs, DeFi en andere buzzwords) om tastbare voordelen te brengen aan mainstream artiesten en bezoekers van evenementen.

Het protocol wordt gebruikt door artiesten en organisaties van over de hele wereld om een eerlijk, eenvoudig ticket proces aan te bieden. Tegelijkertijd biedt het systeem dankzij de innovaties voordelen zoals het voorkomen van ongewenste doorverkoop van tickets, het profiteren van de eigen tweedehands markt en het belonen van fans op volledig nieuwe manieren.

Olivier Biggs verzorgt sinds 2017 marketing en communicatie bij GET Protocol. Hij praat met ticketing mensen over NFTs en met NFT mensen over tickets.

Zet je op aanwezig op het event op Facebook

Schrijf hier in

Inschrijven

Interesse om de laatste sessie te volgen? Per sessie betaal je 30 euro (20 euro voor studenten of max. 1 jaar afgestudeerd*). Kocht je bij een eerdere sessie een combiticket, dan kan je deze sessie natuurlijk ook volgen. *Mail een kopie van je studentenkaart naar jan@vi.be om de studentenkorting te kunnen gebruiken

Schrijf hier in

Praktisch

Je tickets zijn gekoppeld aan je telefoonnummer en kunnen niet doorgegeven worden. Na het kopen van je ticket ontvang je van ons alle info over hoe je de webinar(s) kan volgen. De opnames van deze webinars en eventueel aanvullend materiaal zullen na afloop van de live webinar ook telkens ter beschikking gesteld worden.