VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

mzkt zkt mzkt

Ahrayeph zoekt nieuwe muzikanten voor live optredens

06.03.23

Mzkt Zkt Mzkt

Progressive Gothic Rock band Ahrayeph is op zoek naar een drummer, een bassist, een gitarist (lead + ritme) en eventueel een toetsenist om opnieuw live op te treden.
Het oeuvre van de band omvat inmiddels een kleine honderd originele songs, maar ook covers - die doorgaans heel anders klinken dan het origineel - worden niet geschuwd. Na een lange tijd live op non-actief te hebben gestaan, is het nu tijd om die draad opnieuw op te pikken.

De band heeft in haar vorige bezettingen gespeeld op oa. het Wave Gotik Treffen en het Spain Gothic Festival en heeft veel internationale live ervaring opgedaan.

Bands en artiesten die van invloed zijn geweest op de band :

Pink Floyd
The Sisters Of Mercy
Rush
The God Machine
The Cure
Fields of the Nephilim
Marillion
Siouxie & The Banshees
Chameleons
Swans
Joy Division
En nog véél meer, maar bovenstaande bands zijn alvast een mooi referentiekader...

Wat verwachten we van je?

- Voldoende ervaring en kennis van je instrument zijn uiteraard een must
- Professionele inzet, stiptheid en verantwoordelijkheidszin (zeer on-rock 'n roll, maar ervaring leert dat dit onontbeerlijk is)
- Een open geest ivm. digitale live muziekinstrumentatie (amp sims/effects, virtuele instrumenten, in ear monitoring, digital live mixing,...) is essentieel
- Open en constructieve manier van communiceren
- Je ego laat je best thuis; dit is geen band waarin haantjesgedrag getolereerd wordt

Relevante muzikale info :

- Alle songs zijn opgenomen met snaarinstrumenten gestemd in D Standard.

- De basgitaar is vijfsnarig; de lage B (A in D Standard) wordt af en toe zeker gebruikt.

- Nog meer bas-info : de meerderheid van de partijen zijn ingespeeld met plectrum, maar fingerstyle en slapping worden ook gebruikt; de beheersing van al deze technieken is een pluspunt.

- Een uitgebreid drumstel (toms & cymbalen) is vereist; basdrum graag met dubbele pedaal wegens praktischer dan dubbele kick drum. Met een jazz kit zal je er niet komen. BELANGRIJK : je moet met click track kunnen en willen spelen. Dat is nodig omdat er soundscapes en backing tracks meelopen en ook de effecten synchroon moeten lopen met het tempo van de songs.

- Indien je naast het bespelen van je instrument ook kan zingen is dat een pluspunt (bereik : bariton, tenor). Hoe minder backing tracks, hoe beter.

- Je hebt als gitarist best ook de beschikking over een ruim aanbod van effecten, liefst digitaal zodat je ze flexibel in je effects chain kan plaatsen.

Hoewel er nog geen repetitieruimte is vastgelegd en we geïnteresseerden uit welke regio dan ook verwelkomen, is het wellicht praktisch gesproken een voordeel indien je in een straal van 20 - 30 km rond Tienen woont en over eigen vervoer beschikt. Uiteraard ben je natuurlijk meer dan welkom indien je van verder buiten deze regio wil komen repeteren.

Het eerste doel is om een live set van 90 - 120 minuten samen te stellen uit de voorradige songs en deze tot een solide set uit te bouwen die ons doelpubliek aanspreekt.
Het volgende doel is vanzelfsprekend om optredens te versieren (binnen- en buitenland) en op termijn weer op de affiches van relevante zomefestivals te belanden.

Contact

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje waarin je jezelf voorstelt naar info@ahrayeph.be

Van
Band
Genre
Metal - Rock - Andere
Instrument
Bas - Drum - Gitaar - Toetsen
Plaats
Tienen
Promo adverteren

Reclame