Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Tot aan het spleetje rock 'n' roll, Vlindertje...

Woesten grijpt terug naar de onmacht en de liefde van Gorki, Noordkaap, De Mens, Tröckener Kecks en The Scene. Ze mengen de ziel van hun idolen met een potje stevige gitaarpartijen, herkenbare refreinen en een snuifje show. Zanger Bart, drummer Kristof en bassist Nico koppelen hun jarenlang vertoeven in duistere kroegen en energieke muziekgroepjes aan het onmiskenbare talent van jonge wolf Elia De Mey, die nonkel moet zeggen tegen Zaman van Ze Noiz. Waarom we dit vermelden, wordt bij een live-concert snel duidelijk.

Zoals een belangrijke mens in het leven van de Woestenboys het ooit verwoordde: “Beste B.A.R.D., ge moet niet ver'kalmen' maar ver'woesten'.” Zo staat het in het Cirque Constance-boek. En een goede raad van een grote mijnheer sla je nooit in de wind. Zijn overlijden liet bij ons, grote fans, diepe wonden na. Alles wat we doen, hebben we te danken aan Zijn Muze.

In oktober 2013 nam Woesten een eerste demo op van 4 nummers bij Dominique De Vos in de Catfight Entertainment studio, Oudenaarde.

In april 2014 bereikte Woesten de finale van Cirque Constance Roadshow en speelde in muziekclub N9 in Eeklo.

In juli 2014 mochten ze voor de tweede keer in hun korte bestaan het Gentse Feestenpodium op.

De tweede EP 'Niemand danst naakt met de eenzame krijger' werd in juni 2014 ingeblikt en op 10 november 2014 in Jeugdcentrum Kubiek in Eeklo aan het publiek en pers voorgesteld. Producer van de EP was Erik Van Biesen. De Eeklose regisseur Lexxe Teerlinck maakte een videoclip van het nummer 'Naakte feiten'. Producer Erik Van Biesen (Paranoiacs, Gorki, Biezen...), muzikale vriend Micha Vandendriessche (ex-Kaya, ex-Thou, 't Schoon Vertier, Rock Au Vin, ...) en DJ Nico De Bleye (ex-Cats in the Attic) stonden die avond ook op het podium.

In januari 2015 stak Woesten voor het eerst de grens over naar Tilburg! In augustus volgde al een tweede keer Nederland (Roosendaal) en in 2016 Factory Festival in Sas-van-Gent.

In mei 2015 kiest Concertzaal De Casino uit Sint-Niklaas in overleg met Meuris Woesten uit een lijst van een honderdtal Nederlandstalige bands om het voorprogramma te verzorgen van 'Meuris 25 jaar' op donderdag 14 mei.

In juni 2015 duikt Woesten opnieuw de studio in bij Erik Van Biesen. Jasper Steverlinck heeft de band tijdens die periode heel veel bijgebracht als coach in de preproductie.

Op 9 januari 2016 stelt Woesten de nieuwe EP 'Dichtbij een kalkoenenkweker op die groene hoek' voor in Kunstencentrum Muda in Evergem. Ook de videoclip De Adelaar door Alex Teerlinck (Lexxes Local Heroes) wordt voorgesteld en krijgt na een weekje 8.000 views op Facebook. Op het podium ook deze keer Micha Vandendriessche en Erik Van Biesen.

In augustus 2016 selecteert het Eeklose Herbakkersfestival Woesten als lokaal talent om o.a. Arbeid Adelt op het podium te vergezellen en dat weekend headlinen ze op 'Oudburg Feest', tijdens de Patersholfeesten in Gent.

Woesten speelt op een druk bijgewoonde filmopname in Concertzaal Trefpunt in Gent op 16 oktober 2016. Op 16 mei 2017 stelt Woesten zijn CD 'Waterlander' voor samen met de single 'De Elf' (én videoclip door Johan Engels van Vanoverdijzers). De CD, geproduced door Arjan Bogaert en mastering door Karel De Backer. Op 8 augustus 2017 werd Woesten geselecteerd door de Katse Feesten in Zelzate, in voorprogramma van De Bom (Doe Maar-covers) en niemand minder dan Raymond Van Het Groenewoud.

Op 7 oktober 2017 stelt Woesten in Cultuurcentrum Evergem voor een uitverkochte zaal (400 mensen) een heuse zwartwitfilm 'Waterlander' naar een scenario van Bart Van Damme en Peter Ysabie (ex-The Pink Flowers), gerealiseerd door regisseurs Alex Teerlinck (ex-AVS, Al-Jazeera, Lexxes Local Heroes) en Lieven Vanoverbeke (AVS, productiehuis Michael Tiger en gitarist Monroaw). Aan de filmvoorstelling werd een theaterconcert gekoppeld met Erik Van Biesen en Micha Vandendriessche. Het hoogtepunt van een project dat twee jaar in beslag nam, in samenwerking met Cultuurcentrum Evergem, de provincie Oost-Vlaanderen en cultuurondersteuner Cera. Het moet niet gekker worden.

Check ook de websites www.waterlander.be en www.woesten.be

In iets meer dan drie jaar tijd stond Woesten 60 keer op het podium.

Bart Van Damme 0468 26 65 80 of via www.noloxbox.be

Recensie gevonden op het internet: https://goo.gl/kaS9dL

Artikel in de krant: http://goo.gl/GHfjd

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.