Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

87 deelnemers

0 dagen te gaan

Afgelopen

Het Depot is niet alleen dé concertzaal in Leuven, maar ook een broedplaats voor jong talent en gangmaker voor talrijke muzikale initiatieven in de regio.

Omschrijving

ROCKVONK, hét tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse popconcours voor bands, producers en muzikanten, gaat terug op zoek naar het strafste jong muzikaal talent uit de regio. De provincie Vlaams-Brabant en Muziekcentrum Het Depot kijken uit naar een opvolger voor Five Days, The DeVilles, Willow, Bodyspasm en Jasper Erkens. Vier voorrondes, twee halve finales en de grote finale in Het Depot leiden ons op 5 december naar de beste nieuwe liveband uit de provincie.

Het concours is al aan zijn 9e editie toe. Naast bovenstaande winnaars kregen ook volgende namen al een stevige duw in rug dankzij ROCKVONK: Customs, Douglas Firs, Undefined, Float Fall

ROCKVONK is niet zomaar aan muziekwedstrijd. Het is de start van een twee jaar durend traject waarin coaching, begeleiding en toursupport centraal staan. En niet alleen voor de winnaar maar voor alle finalisten. Uiteraard ligt er voor de top 3 nog wat extra’s in de prijzenmand.

Alle genres zijn welkom, van rock over hiphop, metal, electronica, lofi, hardcore, punk, singersong, reggae en funk. Alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is.

De enige voorwaarden zijn: de helft van de bandleden moet in Vlaams-Brabant wonen en jonger zijn dan 30 jaar.

Inschrijven voor Rockvonk kan van 1 mei tot en met 1 juli 2015. De demojury selecteert uit de inzendingen 32 bands die optreden tijdens één van de 4 regionale preselecties. 16 bands stoten door naar de halve finales.

Tijdens de halve finales worden de 8 finalisten geselecteerd die na een intensief coachingsweekend op 5 december strijden voor de eerste plaats in Het Depot.


Informatie
Doelgroep: Band, Producer, Solo
Regio: Vlaams-Brabant
Genre(s): Blues, Electronic, Jazz, Metal, Pop, Reggae, Rock, Urban, World
Vergoeding: Vast
Inzending:
  • 3 song(s)
  • Bio
  • Line-up: name, function, date of birth, gender, location
  • E-mailadres
  • Telefoon
  • Foto
Deelnemers 87
Deelnemers zijn enkel zichtbaar voor deelnemers.