Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

In 2014 a band started banding together in the region of Liedekerke. With distorted guitars, battering drums and a dose of raw power they are prepared to blow unsuspecting audiences away!

DANSENDE BEREN

Uit de krochten van hun stinkend repetitiekot presenteert Sustain hun nieuw meesterwerk “Blackjack”. Vorig jaar hielden ze nog een EP-release in een bomvolle Charlatan, benieuwd of deze single hetzelfde effect zal hebben. Deze beer trok zijn grungeschoenen aan en hoorde een veelbelovende band.

Het nummer wordt ingezet met een stevige gitaar, die voor voldoende herkenbaarheid zorgt. Die riff houden ze een tijdje aan (hij wordt jammer genoeg niet meer herhaald in de rest van de track) om dan de boeg om te gooien met een nieuwe gitaarlijn. Na bijna een minuut van instrumentale opbouw, horen we eindelijk een aangename maar lichtruige stem. Vanaf dan lijkt het nummer echt vooruit te gaan, met voldoende hoeken & dynamische duiken en sprongetjes. Strofes, refreinen en intermezzo’s wisselen elkaar af, steeds met de twee gitaren op de voorgrond. Hoewel die soms wat voorspelbaar overkomen, knopen ze wel goed in elkaar en hoor je dat er een strakke structuur aan voorafgaat. Een vettige maar niet te overheersende bas en een knallende maar genoeg variërende drum maken “Blackjack” compleet. Het geheel kleeft goed samen, mede dankzij Penthouse Studio die zijn werk meer dan goed gedaan heeft.

De grunge- en punkinvloeden vieren hoogtij in de sound van Sustain, en dat is bij deze single zeker ook het geval. Het klassieke rockgitaarwerk komt nogmaals bovendrijven, hier en daar snakken we naar iets verrassends of iets meer intensiteit, maar Sustain weet desondanks op bepaalde momenten de juiste snaar te raken. Wij zien potentieel voor een krachtige revelatie van de Belgische rockscene!

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  sustain@outlook.be

  0478 70 59 17 / 0474 18 25 03

  Kerkstraat 85 Welle