Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

2017. De broers Brent Buckler en Sander Cliquet dopen samen met Vincent Lembregts (zie: Chackie Jam, Glints) en Marijn Geerts hun band Barefoot And The Shoes om tot Sun Gods. In de getalenteerde producer Roel De Bruyne vinden ze de ideale partner om een compleet nieuwe sound te creëren.

Met hun rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums creëren Sun Gods een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National,met echo’s van de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois.

Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Richard Thompson,Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

Sun Gods vertuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren. Zo speelde de jonge band gesmaakte sets op onder meer Linkerwoofer (met oa Millionaire, Warhaus en Faces on TV) en waren ze te zien in de Effenaar (Eindhoven), Gigant (Apeldoorn) en op Ik Zie U Graag (Breda) in Nederland.

‘Voices’, de eerste single, ging alvast niet onopgemerkt voorbij: de video werd gescreened op verschillendebelangrijke festivals zoals New York City Short Anime & Animation Film Festival, L.A. Music Video Awards(winnaar categorie 'Best Male Vocalist’), European Independent Film Festival (Parijs) en Berlin Short Film Festival.

Ook de volgende single ‘Subtle Science’ maakt indruk en verscheen intussen in de playlist van o.a. Radio 1.

Begin 2018 werd in eigen beheer de live-EP ‘Trefpunt Sessions’ gereleaset.Momenteel werken ze aan hun debuutalbum, dat in het najaar van 2019 zal verschijnen op het Kortrijkse/Gentse label Mayway Records, i.s.m. N.E.W.S Distribution.

Sun Gods is helemaal klaar om concertzalen, de ether - en ook ù - in te palmen met hun geweldige sound en meeslepende songs!

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.