Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

S.A. Barstow is het solo-project van de Gentse singer-songwriter met Kempische roots Teun De Voeght. Na muzikale avonturen als frontman van The Shelter Tapes (finale Humo’s Rock Rally 2006) en met het duo Drag Rehearsal was het tijd voor eens iets anders.

Met S.A. Barstow grijpt Teun terug naar de grote klassiekers als Cohen en Dylan, maar ook hedendaagse voorbeelden als The Tallest Man on Earth en Bill Callahan zijn niet veraf.

Teun was al een tijdje tussen de projecten door aan nummers aan het werken. Het idee om meteen maar een debuutalbum op te nemen kwam er met de geboorte van het dochtertje van zijn zus, die al enkele jaren in Zweden woont.
Als cadeau wilde Teun een gedicht van de Zweedse dichter en Nobelprijswinnaar Tomas Tranströmer op muziek zetten. Hij had de smaak al snel te pakken en dat ene nummer werd een volledig album, ‘Murmurations’.

Begin 2012 gaat Teun met tien geselecteerde gedichten aan de slag. In zijn bescheiden studio, een omgebouwd klaslokaal in Oostakker naast Gent, neemt hij laag over laag zijn eerste album op. De nummers zijn subtiel gearrangeerd zodat vooral de akoestische gitaar en stem centraal blijven staan. Tevreden van het resultaat begint Teun onder de naam S.A. Barstow aan een reeks try-outs om de nummers te testen voor een live-publiek.

S.A. Barstow is kort voor ‘Somewhere Around Barstow’. Een fragment uit de openingszin van ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ van Gonzo-vader Hunter S. Thompson: ‘We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert,…’

Enkele maanden later komt 'Murmurations' in eigen beheer uit.

Nu is Teun volop bezig aan nieuwe nummers voor het tweede album van S.A. Barstow.

Foto’s
Video’s
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required