Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas) leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudies aan Codarts - hogeschool Rotterdam.

Al gauw werd ‘Roffa Tango Trio’ opgericht, eind 2013, aan de Argentijnse tango-afdeling van het Rotterdamse conservatorium.‘Roffa’ is straattaal voor de stadsnaam ‘Rotterdam’ en verwijst dan ook simpelweg naar de stad waar de muzikanten elkaar ontmoetten.

Het trio werd ondergedompeld in de beginselen van deze inspirerende muziekstijl. Ze werden gecoacht door ‘tango maestros’ waaronder Gustavo Beytelmann en Victor Villena.

Roffa Tango Trio focust zich op bestaande ‘hedendaagse’ tango en gaat op zoek naar nieuwe invloeden binnen het veelzijdig muziekgenre. De leden slagen er via hun moderne vernieuwingsdrift in om een geheel eigen stijl te creëren en een uitdagend, eigentijds verhaal te vertellen.

Een verhaal over ‘leiden, volgen en aanvoelen’, over het combineren van verschillende muziekculturen, over zowel passionele verleiding als melancholische nostalgie.

Een eigenzinnige mix van traditionele tango, klassieke muziek, jazz, …

Daarnaast maken ze zelf ook eigen arrangementen, onder meer van muziek van Astor Piazzolla én componeren ze hun eigen nummers.

De muzikanten waren reeds te gast op vele concerten binnen de tango-wereld, vooral in België en Nederland. In februari 2015 werd Roffa Tango Trio uitgenodigd in Buenos Aires. Daar speelden ze op de Cumbre Mundial del Tango, een hoogtepunt binnen hun muzikaal avontuur.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.