Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Biografie Revue Blanche

Het vocaal-instrumentaal ensemble Revue Blanche werd opgericht in 2010 door vier jonge Brusselaars met gelijkgestemde muzikale ideeën.

Hun naam verwijst naar het literaire en artistieke tijdschrift ‘La Revue Blanche’ dat werd uitgegeven aan het einde van de 19e eeuw door toonaangevende politici en kunstenaars zoals Debussy, Proust en de Toulouse-Lautrec. De “witte revue” stond symbool voor een wit, ongeschreven blad waar alle meningen en stromingen een plaats kregen: een idee dat volledig aansloot bij de esthetiek die de muzikanten voor ogen hadden.

Het ensemble brengt het Europees muzikaal erfgoed uit verschillende stijlperiodes op een unieke wijze tot leven. Dat uit zich in de keuze voor originele en gedurfde programma’s gaande van Rameau tot Ravel, van Britten tot Berio en Stravinsky tot Saariaho…

Revue Blanche beperkt zich vanaf dit seizoen niet tot een louter klassieke aanpak maar koppelt deze aan andere actuele kunstuitingen. Daarom brengt het ensemble naast enerzijds muzikale producties ook multidisciplinaire programma’s waarin o.a. visuals, literatuur en elektronica worden verwerkt. Het ensemble wordt in functie van het programma aangevuld met excellente gastmuzikanten.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required