Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

RA Federation, dat is Rutger Azou (zang, gitaar), Stefanie Vermandere (zang, keys), Bart Soenens (percussie, samples), David Dupont (bass) en Lander Verhack (drums).

RA Federation maakt zomerse indiepop, fused met folk- en latin-invloeden. De songs maken de brug tussen elektronica en akoestische instrumenten. Het doel van de band is om opzwepende en bruisende muziek te maken, die zowel op plaat, als live er staat als een huis. Catchy nummers waarbij je in geen geval kunt blijven stilzitten.

De band ontstond in 2014 als een elektronisch project van Rutger Azou en Bart Soenens. Al snel vervoegde Stefanie Vermandere zich bij het project als zangeres. In het verleden woonde zij in Zuid-Amerika (Chili). Haar fascinatie voor Latijns-Amerikaanse muziek sloop zo geleidelijk de muziek van RA Federation binnen en zorgde voor de unieke sound van de band.

In 2015 nam de band zijn eerste demo-cd, ‘Inject Me With Bliss’, op. In hetzelfde jaar speelde de band op Labadoux-festival in Ingelmunster. Om ook live uit de verf te komen, werd het project een heuse band. In 2016 volgden nog meer optredens (o.a. in Het Depot in Leuven en in het kader van Reveil#16).

In het najaar van 2016 werd besloten om een full-CD op te nemen. Momenteel is het album voor 3/4e af. Het album zal de titel ‘Tangled in Delight’ dragen en zal volledig klaar zijn in het najaar van 2017. In datzelfde jaar zal de band optreden op o.a. Na Fir Bolg Festival in Vorselaar, Lokale Helden in Torhout en Roeselare, enz.

In het voorjaar van 2017 speelde de groep op het CC Notes event in Blankenberge en kaapte daar de eerste prijs weg. Hierdoor mag de band in November openen voor de bekende, Nederlandse hiphop-artiest, Kraantje Pappie.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required