VI.BE

Verse Vis 2019

243 inzendingen

Deadline 01.02.19

Ben je afkomstig uit West- of Oost-Vlaanderen en wil je op Leffingeleuren 2019 spelen? Stuur ons jouw beste tracks!

Verse Vis 2019

Gecreëerd door

Muziekclub De Zwerver

Beschrijving

Voor de 20e keer organiseert Muziekclub De Zwerver dit concours voor jonge bands en artiesten uit West- en Oost-Vlaanderen. Hiermee gaat het op zoek naar de eerste naam voor Leffingeleuren 2019.

Verse Vis werd 20 jaar geleden in het leven geroepen om een speelkans te bieden aan jong en lokaal talent. Aanleiding toen was de opening van de gloednieuwe Zaal De Zwerver. Doorheen de jaren waren er een pak sterke en interessante winnaars die vaak ook internationale bekendheid verworven.

The Van Jets zijn ongetwijfeld de bekendste winnaars, maar ook dirk., Shht, The Spectors en Tomàn legden nadien een mooi parcours af. Andere winnaars of finalisten die het vermelden waard zijn: Umm, Uncle Wellington, Mickey Doyle (intussen Mooneye), Frie Maline, Alpha Whale, …

Het concours staat open voor alle jonge bands van wie minstens de helft van de leden in West- of Oost-Vlaanderen wonen en die hun muziek live brengen. Er zijn geen genrebeperkingen.

De hoofdprijs voor de winnaar van de juryprijs is een spot op het hoofdpodium van Leffingeleuren en een fee van €500. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, goed voor een concert in Café De Zwerver (in de reeks ‘Rough Diamonds’) en een fee van €500.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, klassiek, pop, electronic, rock, metal, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 2 tracks, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (Juryprijs: Show op Leffingeleuren + €500 // Publieksprijs: Clubshow + €500)